Сватби

Село Змеево в стрес заради слух за зловещо убийство

Слух за отвлечена и зверски убита млада жена хвърли в потрес ромската част от населението на старозагорския Бевърли хилс, село Змеево. Според мълвата младата ромка, която живеела в чирпанското село Свобода се хванала като обща работничка в имението на богат бизнесмен в началото на май. Хубавичката мургавелка изчезнала в края на май, седмица по-късно деца открили трупа й край брега на микроязовир.

Трупът бил без дрехи, главата била отрязана и захвърлена на метри от тялото, липсвали пръстите на двете ръце и вътрешностите. Всичко било направено с хирургическа точност.

Втори месец не смеем да излезем по тъмно от махалата, жените се движат само с придружител, коментират под сурдинка по-възрастните обитатели на селото, където се намират вилите на повечето големи бизнесмени от Града на липите.

Според някои от осмелилите се да говорят, отвличането на ромката било свързано с трафика на проститутки. Други припомнят, че открай време село Змеево се свързва с „ромската академия за джебчии“, където режели палците на начинаещите преджобвачи, за да не им пречат. За това имало преди години публикации дори в тиражни западни вестници, кълнат се мургавите обитатели. За мълвата потвърди и кметът Стоян Трифонов, който я чул преди около два месеца, но не й отдал особено значение. По случайност в деня, когато той научил за ужасиите в селото имало посещение на криминалистична група заради кражба на голямо количество дизелово гориво от клетка на мобилен оператор. Селският управник не изключва появата на специализирания автомобил с обозначенията на МВР да е провокирал слуха.

От ОД на МВР – Стара Загора са категорични, че при тях няма подаден сигнал нито за труп, нито за изчезнала жена.

Последният случай за убийство в Змеево е от 2 ноември 2012 г., жертвата била 78-годишната самотно живееща Иванка Чолакова. Убиецът й, 17-годишният тогава ученик Николай Дурлов, отдавна е осъден и изтърпява 8-годишна ефективна присъда.

Криминалистите обаче не крият, че след появата на зловещия слух за разчленената ромка сигналите за кражби в Змеево драстично са спаднали.

Христо Христов “Монитор”

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com