Connect with us

Стара Загора

Седмичен хороскоп на Алена

Published

on

Новата седмица идва с нова надежда през едни от хубавите пролетни дни на годината, когато природата вече си поема дъх след дългата зима, времето е топличко и можем да дишаме с пълни гърди и да се отпуснем навън! Ето какво предвещава хороскопа на Алена.

Овен

През идната седмица ще намерите ключа към успеха си в служебните дела, ако влагате повече старание и професионализъм.

Няма смисъл да избързвате и да изисквате всичко да се случва на мига – така само ще се изнервяте, че събитията се развиват твърде бавно и няма да усъвършенствате вече съграденото. Няма да ви липсват възможности за изява и кариерно развитие.

Телец

През следващите дни ще сред галениците на съдбата – желанията ви ще се осъществяват по-лесно и ще получите награда за упорството, което сте проявявали в миналото. Ключовата дума за периода е „подобрение“, като за всекиго от вас то ще бъде в различна област. Общото ще е възможността да се усъвършенствата или да придобиете ценен опит.

Близнаци

Препоръката към вас е да не се разпилявате в различни посоки, а да сте концентрирани и добре организирани – така хем ще сте по-спокойни, хем седмицата ще мине по-леко и по-приятно. Няма смисъл да се тревожите за бъдещето или да се оплаквате напразно от този или от онзи. В противен случай ще изхабите енергията си на напълно излишни битки.

Рак

През тази седмица астрологичните влияния ще ви помогнат да си осигурите нужното ви спокойствие. Така ще сте по-ефективни в работата, ще разсъждавате трезво и ще подобрите общуването си с околните. Старайте се да владеете емоциите си, не се обвинявайте и не изпадайте в самосъжаление. Чудесно би било да си направите равносметка и да си вземете поука, но не и отново да се връщате мислено към едни и същи събития.

Лъв

Задаващата се седмица ще е особено благоприятна за тези от вас, чиято работа изисква да проявяват по-голяма сръчност и внимание към детайла. Има добри изгледи да постигнете търсеното съвършенство. В дните до сряда включително пестете енергията си и не я пилейте напразно. Давайте си почивка и отделяйте време за себе си. В четвъртък и петък ще сте активни и е голям шансът да постигнете това, което искате.

Дева

Предстои ви чудесна седмица, изпълнена с възможности за стабилизация и усъвърженстване в личностен или в професионален план. С каквото и да се захванете, работата ще ви спори и ще успеете да укрепите постигнатото до момента. Периодът може да не е така безоблачен за вас само ако сте оставили много недовършени дела и задачи – заемете се сериозно и довършете вече започнатото.

Везни

Покрай 24 май подаръкът, който звездите ще ви предоставят, ще е възможността да се освободите от излишен емоционален багаж – потиснати чувства, страх, гняв, вина, нездравословни навици и остарели модели на мислене, които не ви носят нищо добро. Ако през следващите дни част от тези проблеми изплуват на повърхността, не се притеснявайте – това ще е знак, че процесът на осъзнаване и изчистване продължава.

Скорпион

През дадения период вероятно доста ще разсъждавате, затова ще е добре да се уедините и да осигурите време само за себе си. Възможно е да се сблъскате с някакъв проблем в работата или в личния си живот, да търсите корените му и да се опитвате да намерите изход. Добрата новина е, че има изгледи умуването да даде резултати – ако не веднага, то съвсем скоро. Какъвто и проблем да се върти в главата ви, решението не е да се изкарвате жертви на съдбата.

Стрелец

Искате или не, през седмицата ще трябва да разсъждавате по някои практически въпроси, свързани с работа, с пари и с организация на всекидневните ви задължения. За по-авантюристично настроените сред вас тези занимания са твърде скучни и прозаични, но по-добре свършете каквото трябва, ако не искате после да ви дойде в повече. В работата обръщайте внимание на дребните детайли.

Козирог

Периодът ще е успешен за вас, що се отнася до работата и финансите. Ако сте по-внимателни и следвате умерено пътя, по който сте поели, няма за какво да се притеснявате – всичко ще върви нормално, а може и да получите някаква награда. В понеделник едва ли ще сте много продуктивни, но от вторник нататък ще имате и ентусиазъм, и късмет да осъществите замисленото.

Водолей

Ще имате желание да се освободите от излишното напрежение, особено ако през изминалите дни и седмици сте били по-натоварени. Само почивката може да ви осигури нужното спокойствие. Намерете време и обърнете внимание на собствените си потребности, направете си равносметка за последните събития и преживявания. Не се лишавайте от тази възможност и си осигурете онова, от което имате нужда.

Риби

Предстои ви още една седмица, през която акцентът ще бъде поставен върху усъвършенстването в някаква област. Ако сте амбициозни и искате да се възползвате от възможността, която звездите ви дават, сега е моментът да помислите за това как да използвате времето си, в какво да вложите силите и средствата си. Периодът е много благоприятен да развиете творчески дарби и практически умения, които ще ви помогнат да се реализирате по-добре в бъдеще.

за жената

Continue Reading

Стара Загора

Опашки за ваксини в ДКЦ 1 в Стара Загора

Published

on

Повишен интерес към поставянето на ваксина отчитат във ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 в Стара Загора. През вчерашния ден там са поставени над 100 ваксини, докато за цялото време през октомври преди това техният брой е бил около 300, съобщи в интервю за Радио Стара Загора управителя на здравното заведение д-р Георги Лисичков. 

Той допълни, че в Центъра разполагат и с трите ваксини, разрешени за употреба в Европейския съюз.

От започването на работата на ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 там са поставени над 8000 ваксини, съобщи още д-р Лисичков. Най-много са поставените ваксини през май – 2007. БНР

Continue Reading

Стара Загора

В три старозагорски общини учениците ще учат дистанционно

Published

on

Учениците от общините Стара Загора, Опан и Раднево преминават на онлайн обучение за две седмици, тъй като заболеваемостта в тях е над 750 на 100 000 души население.

Учениците от Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан ще учат на ротационен принцип с 50% присъствени занятия. В тези общини заболеваемостта е е между 500 и 750 на 100 000 души.

Това гласи нова заповед на директора на РЗИ Стара Загора. В късния следобед вчера беше съобщено, че се преустановяват на присъствените учебни занятия за всички ученици от областта. По-късно обаче е издадена нова заповед.

В Братя Даскалови, Мъглиж, Николаево и Павел Баня, където заболеваемостта е между 250 и 500 на 100 000, се преустановява присъственото обучение на 50% от паралелките в училищата, при отсъствие на над 20% от учениците в съответното училище и/или при карантиниране на 30% от паралелките. Учебните занятия се осъществяват по утвърден от директора график.

На 14-дневна база заболеваемостта в Старозагорска област е 626 на 100 000 души.

Най-висока е тя в община Стара Загора – 884.569. В Казанлък е 532.113, в Мъглиж – 481.83, в Николаево –  330, в Гурково – 589,04, в Павел баня – 233.8, в Опан – 845.07, в Раднево – 857.22, в Гълъбово – 533.4, в Чирпан –  581.12, в Братя Даскалови – 392.55.

Continue Reading

Стара Загора

Задигнаха сумата от близо 500лв. от монетник на детско съоръжение, разположено в парк в Стара Загора

Published

on

На 20.10.2021г., в 11:00 часа, в Първо РУ-Стара Загора, е получено съобщение за взломен монетник на детско съоръжение, разположено в парк в областния град.

По данни на собствениците, деянието е извършено за времето от 19.10.2021 г. до 10:30 ч. на 20.10.2021 г. и липсва сумата от около 500 лева. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com