Сводка: Троен скок на заразените с К-19 и още 4 починали у нас към 8 часа на 2 юни, сред тях мъж от Стара Загора

На традиционния си брифинг проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб изнесе последните данни за размаха на епидемията от коронавирус у нас в понеделник 2 юни.  В нашата страна за вчерашния ден има 19 нови доказани случаи на коронавирусна инфекция. От тях в болница са 9, 10 са в дома’но лечение.

Извършените ПСР тестове са 1220. В момента в страната имаме изследвания с ПСР, които са над 60 000. Те постоянно се увеличават, защото навлизаме в угасване на епидемията, при който в никакъв случай не трябва да се намалява броя на изследванията. Трябва да бъдат хващани всичките клъстери много рано. каза проф. Тодор Кантарджиев.  Ако хванем клъстерите рано, излекуваните ще са много повече. Излекуваните вчера са 33. 2538 е общият брой на заразените с К-19 у нас, каза още Кантарджиев. Активните случаи са 1271.  От новите случаи в София има двама на домашно лечение и двама в болница. В Ямбол, което е притеснително, където има общо 151 заболели, новите случаи са 9. От тези случаи само 4-ма са в болница.  Новите заразени са 9 жени, 9 мъже и едно момиче на 14 години. Бременна жена е сред новозаболелите. Коронавирусът обаче не е опасен за плода, подчерта Кантарджиев. 

На 1 юни новите заболели от К-19 бяха само 6. 259 души медицински персонал са болни с К-19. Имаме нов случай от вчера. Медицинска сестра в Сливен.  144 са починали до момента. Вчера е починал мъж в София. Мъж на 78 години в Сливен с исхемична болест и диабет. 62 годишен мъж в Стара Загора с аденом на простатата, което не е причина за смъртта му. Една жена от Пазарджик с диабет. Средната възраст на починалите е 68 години, уточни проф. Кантарджиев. 

Прочети повече в Blitz.bg

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com