Свържете се с нас

Стара Загора

Санкции за тротинетки, които хвърчат по паркове и тротоари в Стара Загора

Published

on

Община Стара Загора започна активни действия по опазване на обществения ред, в колаборация с полицейските служители

Шест нарушения на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора са установени през първата юлска седмица. Всички те са свързани с управлението на индивидуални електрически превозни средства на непозволени места: в парк „Пети октомври“, по тротоарите на ул. „Ген. Гурко“ и на улицата, а 4-ма от нарушителите са непълнолетни: трима на 17 и един на 16 години. Тротинетки могат да се карат единствено по съществуващите велоалеи, паркове, тротоари и улици са забранена територия за тях.

Седмичната справка за констатирани нарушения по наредби на Община Стара Загора е предоставена от Звено „Инспекторат“, група „Общинска полиция“, Първо и Второ Районно управление на МВР в Стара Загора и специалисти „Обществен ред и сигурност“. Тя е резултат от договореното на работна среща в края на юни засилено взаимодействие между органите на реда и Община Стара Загора, а целта е да осигури възможно най-защитената градска среда с акцент върху пътната безопасност.

Младежите, возили се с тротинетки на забранени места, ще санкционират с обществено порицание, то ще бъде изпратено в съответните училища и там се изпълнява от директора. Това ще се случи след края на ваканцията. Сред нарушителите с тротинетки има и 32-годишен, съставен му е акт за установяване на административно нарушение, а следващата стъпка е издаване на наказателно постановление – глоба.

В справката за констатирани нарушения за първата юлска седмица са описани още 6 броя нарушения на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора – те са за излезли от употреба МПС и за неправилно паркиране.

9 броя санкции са наложени и по Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора за употреба на алкохол на обществено място (по чл. 7а, ал. 4) и за просия (по чл. 11).

Наложените санкции с глоба с фиш на стойност 20 лв. са общо 366 броя. Принудително задържаните МПС с техническо средство (скоба) са 51 броя, обявиха още специалистите.

Да се осигури спокойствие на гражданите в Община Стара Загора е целта на действията, свързани с превенция и контрол върху нарушенията на наредбите. От 1 юли стартира и бюлетин на общината, който ще отразява свършеното. От Община Стара Загора апелират към гражданите да подават сигнали и да съдействат за установяване на нарушителите.

Стара Загора

С панихида и възстановка почитат 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му

Published

on

С богата програма, в събота, под връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му.

На  20 юли тържествените чествания ще започнат в Казанлък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на местните участници в четата на Хаджи Димитър – Христо Янъков и Стефан Орешков и пред паметната плоча на Стефан Караджа на бул. “23 Пехотен Шипченски полк”.

Тържественото отбелязване на 156-ата годишнина от Бузлуджанската епопея ще започне в 11 часа под историческия връх, където ще бъде отслужена панихида в памет на героите.

Национално дружество „Традиция“ са подготвили и мащабна възстановка на Бузлуджанската епопея и последната битка на четата. В нея ще се включат 27 клуба на дружеството от цялата страна.

Ще бъде раздаден и традиционния обреден курбан.

Община Казанлък е организирала и транспорт за желаещите да посетят историческото място, автобусите потеглят в 9 часа от хотел „Казанък“.

Продължете с четенето

Стара Загора

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово, има двама пострадали

Published

on

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово. Сигнал за пътния инцидент, станал до бензиностанцията на изхода на селото, е получен малко след 12:30 часа. Има пострадали. Това потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там посочват, че пострадалите са 68-годишният водач на един от автомобилите и 58-годишна пътничка, пътувала в едно от другите превозни средства, участвали в инцидента. На двамата им се оказва медицинска помощ.

Катастрофата е между три леки автомобила, управлявани от трима мъже на 68, 70 и 50 години.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати.

Снимка фейсбук

 

Продължете с четенето

Стара Загора

Забраняват влизането в язовир „Копринка“, ще се ползва от самолети за пожарите

Published

on

Забранява се влизането във водите на язовир „Копринка“ с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък.

Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват водата от язовира за гасене на бушуващите пожари в страната ни.

Машините ще зареждат вода директно от язовира, в движение.

Поривът на вятъра при загребването на вода е с огромна сила и молим всички да се съобразят със забраната, заради собствената си безопасност, посочват от община Казанлък.

Продължете с четенето
Реклама Enter

Новини от Казанлък

Can't extract feed: https://kz7.bg/?get_posts=1&count=7.

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com