Сватби

Само три са регистрациите за участие в изборите в Стара Загора

Три са партиите и коалициите, които са регистрирали листите си в Районната избирателна комисия в Стара Загора. Приемът на документи стартира на 23 август.

Първи се регистрираха представителите на ДПС, последваха ги от коалиция АБВ и Български национален съюз – Нова демокрация.

Водач в листата на ДПС е бившият депутат Делян Пеевски, който бе водач и на предишните избори на 12 май м. г. След него е областният председател на партията и досегашен депутат Халил Летифов, а трети също досегашен депутат от Старозагорския район Шендоан Халит от младежкото движение на партията. Общо девет са предложенията за народни представители.

Начело на листата на коалиция АБВ, Българска партия либерали, Обединен блок на труда и ФАГО е проф. Иван Станков – ректор на Тракийския университет и министър на земеделието в служебния кабинет на Марин Райков. Предложени са общо 11 кандидатури.

Третата политическа сила е Български национален съюз – Нова демокрация. Тя внесе листа от шестима кандидати с водач Петър Русев Петров.

От Районната избирателна комисия припомниха, че документи за регистрация на кандидатските листи ще се приемат до 17:00 часа на 2 септември.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com