Connect with us

Стара Загора

Само при ГЕРБ има реално разместване на листата в Стара Загора

Published

on

Възможността за пренареждане на листите чрез преференциален вот на отминалите избори беше сравнително активно използвана – 1/3 от гласувалите са се възползвали. В Стара Загора доста кандидати получиха преференциален вот повече от хората стоящи пред тях в листите, големият праг от 7% беше преминат от няколко кандидати, но водачите са “бетонирани”, получавайки гласовете на всички бюлетини без зачеркнати номера в кръгчетата. В страната няма нито един изместен водач. В листата на ББЦ и Реформаторският блок в Стара Загора например има кандидати, които събират повече гласове от водача, но немогат да го изместят. Единтвеното реално разместване е това при ГЕРБ, където кандидатът от Раднево – Димитър Христов Желев измества листата, като става втори, той получава 4103 префернциални гласа. След него най-много префернциален вот в ГЕРБ получава 10-тата в листата Аксения Тилева със 731 гласа, които са повече от всички пред нея, но не прескача нужните 7% от общо гласувалите за партията на Бойко Борисов. Депутати на ГЕРБ ще са следните:
1. Лиляна Павлова
2. Димитър Желев
3. Пламен Йорданов
4. Нено Влайков
Има голяма вероятност Лиляна Павлова да избере да стане народен представител от Варна, като по този начин, депутат ще стане Кирил Добрев, който заема пето място след разместването на листата.

Стара Загора

В продажба са виртуални билети за втората контрола на “Берое” в Турция

Published

on

Както е известно, „Берое“ пусна в продажба ВИРТУАЛНИ билети за своите контролни срещи в Турция. По този начин всеки желаещ ще има възможност да подпомогне финансово и морално своя любим отбор. Билетите за втората контролна среща в Турция – срещу украинския „Днипро“ вече са в продажба.

Двубоят е насрочен за петък (28 януари) и всеки желаещ може да закупи своя от всички каси на Eventim, както и онлайн  ТУК

Цената на билета е 10 лв. и няма ограничения в закупената бройка!

От клуба напомнят, че освен това е открита и дарителска банкова сметка към СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола – Берое“, която е още една възможност да бъде подпомогнат любимия клуб. Сметката е с IBAN BG06STSA93000028718966 към Банка ДСК

От “Берое” призовават всички да подпомогнат любимия отбор с откритата дарителска сметка и виртуалните билети за контролните срещи. Така всеки ще може да даде своя принос за каузата.БНР

Continue Reading

Стара Загора

121,8 млн. евро са чуждестранните преки инвестиции в община Стара Загора към 31.12.2020 г.

Published

on

По данни на НСИ преките чуждестранни инвестиции в нефинансовия сектор в област Стара Загора към 31.12.2020 г. възлизат на 971.7 млн. евро.

През 2020 г. най-голяма е стойността на направените преки чуждестранни инвестиции в промишлеността – 964.2 млн. евро, като е регистриран спад от 1.9% спрямо предходната година.

С най-голям размер на преките чуждестранни инвестиции е община Гълъбово – 667.4 млн. евро, следвана от община Стара Загора – 121.8 млн. евро и община Казанлък – 107.2 млн. евро.

Continue Reading

Стара Загора

Стартира кръводарителска акция в Стара Загора (СНИМКИ)

Published

on

В Стара Загора се проведе кръводарителска акция под надслов “Сподели силата си, дари кръв!”. Организаторите казват, че в основата на кампанията е силата да бъдем единни и съпричастни, човеколюбиви и отговорни, да бъдем частица от най-важното и безценното.

Веселина Александрова дарява кръв всяка година от 1993 г. Вярва, че в особено трудните и тежките за всички ни дни и моменти е особено важно да намираме време и сили да помогнем и подкрепим тези, които се борят за живота си!

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, който тежи повече от 50 кг, не е приемал никакви медикаменти поне 48 часа и за когото лекар прецени, че кръводаряването не застрашава здравето му и дарената от него кръв е безопасна за болните, нуждаещи се от нея, може да стане дарител.

Мъжете могат да даряват кръв 5 пъти в рамките на една календарна годинаа жените – 4 пъти, като интервалът между две кръводарявания трябва да бъде минимум 2 месеца. БГНЕС

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com