Connect with us

Стара Загора

Родители четат приказки в старозагорска детска градина

Published

on

Старозагорската детска градина №3 „Ян Бибиян“ е единствената  в града, която участва в проект на Министерството на науката и образованието за прилагане на Педагогическа практика „Утринна приказка“.

Вече втора учебна година проектът се реализира в първите възрастови групи. Моделът  „Утринна приказка“ дава възможност за пълноценна адаптация на децата   с активното участие на учителите и представителите на семейната общност.

Всеки ден в 9 часа един родител представя приказка пред децата от първа или втора група. В рамките на 5 минути децата се чувстват специални, благодарение на присъствието на свой близък.

Във вторите възрастови групи продължава прилагането на ПП „Утринна приказка“ като целеполагащ модел за работа на учителя с децата. Добре подбраната приказка е основа за прехода към планираните за деня педагогически форми. Ролята на родителя е да подпомогне предстоящите дейности чрез предварително запознаване на детето с конкретната приказка. Потопени в приказния свят децата с лекота овладяват умения и компетентности по различните образователни направления, като се създават възможности за изразяване на личностната им позиция и се предоставя избор за участие в различни дейности.

При реализацията на проекта  „Утринна приказка“ се дава възможност, през второто полугодие на учебната година, в четенето да се включат обществено значими и популярни личности. От  детската градина са отправили покани към представители на Община Стара Загора и Регионално управление на образованието да прочетат любима детска приказка.

През учебната 2020-2021 година, заради извънредната епидемиологична обстановка в страната, четенето се провежда онлайн.

Стара Загора

В продажба са виртуални билети за втората контрола на “Берое” в Турция

Published

on

Както е известно, „Берое“ пусна в продажба ВИРТУАЛНИ билети за своите контролни срещи в Турция. По този начин всеки желаещ ще има възможност да подпомогне финансово и морално своя любим отбор. Билетите за втората контролна среща в Турция – срещу украинския „Днипро“ вече са в продажба.

Двубоят е насрочен за петък (28 януари) и всеки желаещ може да закупи своя от всички каси на Eventim, както и онлайн  ТУК

Цената на билета е 10 лв. и няма ограничения в закупената бройка!

От клуба напомнят, че освен това е открита и дарителска банкова сметка към СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола – Берое“, която е още една възможност да бъде подпомогнат любимия клуб. Сметката е с IBAN BG06STSA93000028718966 към Банка ДСК

От “Берое” призовават всички да подпомогнат любимия отбор с откритата дарителска сметка и виртуалните билети за контролните срещи. Така всеки ще може да даде своя принос за каузата.БНР

Continue Reading

Стара Загора

121,8 млн. евро са чуждестранните преки инвестиции в община Стара Загора към 31.12.2020 г.

Published

on

По данни на НСИ преките чуждестранни инвестиции в нефинансовия сектор в област Стара Загора към 31.12.2020 г. възлизат на 971.7 млн. евро.

През 2020 г. най-голяма е стойността на направените преки чуждестранни инвестиции в промишлеността – 964.2 млн. евро, като е регистриран спад от 1.9% спрямо предходната година.

С най-голям размер на преките чуждестранни инвестиции е община Гълъбово – 667.4 млн. евро, следвана от община Стара Загора – 121.8 млн. евро и община Казанлък – 107.2 млн. евро.

Continue Reading

Стара Загора

Стартира кръводарителска акция в Стара Загора (СНИМКИ)

Published

on

В Стара Загора се проведе кръводарителска акция под надслов “Сподели силата си, дари кръв!”. Организаторите казват, че в основата на кампанията е силата да бъдем единни и съпричастни, човеколюбиви и отговорни, да бъдем частица от най-важното и безценното.

Веселина Александрова дарява кръв всяка година от 1993 г. Вярва, че в особено трудните и тежките за всички ни дни и моменти е особено важно да намираме време и сили да помогнем и подкрепим тези, които се борят за живота си!

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, който тежи повече от 50 кг, не е приемал никакви медикаменти поне 48 часа и за когото лекар прецени, че кръводаряването не застрашава здравето му и дарената от него кръв е безопасна за болните, нуждаещи се от нея, може да стане дарител.

Мъжете могат да даряват кръв 5 пъти в рамките на една календарна годинаа жените – 4 пъти, като интервалът между две кръводарявания трябва да бъде минимум 2 месеца. БГНЕС

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com