Сватби

Родители търсят детски психолози заради камерата в училищна тоалетна

Към специалисти в областта на детската психология ще се обърнат членовете на училищното настоятелство при старозагорската ПМГ „Гео Милев“ заради намерената в една от момичешките тоалетни на школото видеокамера, която е работела близо седмица в офлайн режим. За решението съобщи председателят на настоятелството Ваня Енева. По думите й момичетата от елитната гимназия били стресирани и това налагало опитни специалисти да обсъдят с тях ситуацията.

Междувременно представители на Първо РУ „Полиция“ в Стара Загора, където на 10 ноември е бил подаден сигналът за нерегламентираното „наблюдение“ са иззели записите на 139-те официални камери, инсталирани по училищните стаи и коридори, сред тях е и „джаджа“, поставена точно срещу входа на тоалетната на третия етаж. Очакванията са на някоя от тях да се види ясно лицето на „техничаря“, който да бъде по този начин „закован“ и подведен под отговорност.

Все още няма задържан извършител по образуваното досъдебно производство, наблюдавано от районната прокуратура. То е образувано по член 339 а от НК, предвиждащ затвор от 1 до 6 години.

Според запознати момичетата, които са намерили скритата зад една закачалка камера, са изгледали записите на картата, там се виждало ясно лицето на поставилия я младеж. От ОД на МВР отказват да потвърдят тази информация.

Междувременно в социалните мрежи бивши и настоящи възпитаници на старозагорското училище възмутено написаха, че случилото се преекспонира и създава лоша представа за школото им.

„Заради една хлапашка шега лепнахте такова петно на гимназията, която е дала ум и разум на хиляди специалисти, че ще бъдат необходими години да се изтрие !“, възмутено написа учещ според профила му в Кембридж бивш гимназист.

Майка пък на десетокласник там постна : Случилото се не е хубаво, но от дни училището е разцентовано, децата са в постоянни коментари как ще свърши всичко това. Медиите ги посещават и учебният процес не е наред. Камерата е намерена от учениците и предадена в дирекцията.

Общински съветник в Стара Загора , който претендира че пръв е уведомил директорката Николина Куличева дори публикува снимка на камера, маскирана в окачалка за дрехи, която може да бъде закупена за 60 лв.

„Камерата е записвала на карта и не е била онлайн, а на нея, както и на записите на камерите в училищните коридори, се вижда кой я поставя. Въпросният воайор е момче, но в интерес на разследването няма да споменавам повече нищо за него. Други момичета свидетелстват, че са виждали закачалката и на други места в женската тоалетна.
Нямам думи да опиша колко бяха притеснени всички деца, от извършеното деяние.“, коментира старейшината Янко Янков.

Монитор Хр. Христов

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com