Свържете се с нас

Стара Загора

Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова към Випуск 2022/2023 г. на Педагогическия факултет: Променяйте света, правете го по-добър

Published

on

С тържествена церемония днес в двора на Педагогическия факултет на Тракийския университет в Стара Загора 203 бакалаври и 24 магистри получиха своите дипломи. Специален гост на промоцията на Випуск 2022/2023 г. бе ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова.

„От името на кмета на Община Стара Загора ви поздравявам в този така вълнуващ и специален за вас ден. От днес вие сте педагозите, на които всички ние разчитаме – честит празник!“, сподели пред гостите на церемонията ресорният зам.-кмет Надежда Чакърова. В словото си тя цитира Малала Юсафзаи, най-младия носител на Нобелова награда – Едно дете, един учител, една книга и една писалка могат да променят света. Чакърова пожела на абсолвентите да го променят и правят все по-добър. Тя връчи дипломата на Боряна Пенева, бакалавър специалност „Предучилищна и училищна педагогика“, която завършва с отличен успех от 5.76.

Проф. д-р Таня Борисова, декан на Педагогическия факултет, поздрави сърдечно абсолвентите и им напомни, че вратите на Тракийския университет ще бъдат винаги отворени за тях.

За да поздравят ръководството, преподавателите , асбсолвентите и студентите част от тържеството бяха още зам.-ректорите на Тракийския университет проф. дн. Нели Грозева, доц. д-р Боряна Парашкевова и проф. д-р Румен Бинев,  главният секретар доц. д-р Неделина Костадинова, деканските ръководства на университета и ръководители на катедри, началникът на РУО – Стара Загора Татяна Димитрова, заместникът на областния управител Теодора Нончева и други. Специален музикален поздрав поднесоха младежите от група „Жест“.

Продължете с четенето

Стара Загора

С панихида и възстановка почитат 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му

Published

on

С богата програма, в събота, под връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му.

На  20 юли тържествените чествания ще започнат в Казанлък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на местните участници в четата на Хаджи Димитър – Христо Янъков и Стефан Орешков и пред паметната плоча на Стефан Караджа на бул. “23 Пехотен Шипченски полк”.

Тържественото отбелязване на 156-ата годишнина от Бузлуджанската епопея ще започне в 11 часа под историческия връх, където ще бъде отслужена панихида в памет на героите.

Национално дружество „Традиция“ са подготвили и мащабна възстановка на Бузлуджанската епопея и последната битка на четата. В нея ще се включат 27 клуба на дружеството от цялата страна.

Ще бъде раздаден и традиционния обреден курбан.

Община Казанлък е организирала и транспорт за желаещите да посетят историческото място, автобусите потеглят в 9 часа от хотел „Казанък“.

Продължете с четенето

Стара Загора

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово, има двама пострадали

Published

on

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово. Сигнал за пътния инцидент, станал до бензиностанцията на изхода на селото, е получен малко след 12:30 часа. Има пострадали. Това потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там посочват, че пострадалите са 68-годишният водач на един от автомобилите и 58-годишна пътничка, пътувала в едно от другите превозни средства, участвали в инцидента. На двамата им се оказва медицинска помощ.

Катастрофата е между три леки автомобила, управлявани от трима мъже на 68, 70 и 50 години.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати.

Снимка фейсбук

 

Продължете с четенето

Стара Загора

Забраняват влизането в язовир „Копринка“, ще се ползва от самолети за пожарите

Published

on

Забранява се влизането във водите на язовир „Копринка“ с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък.

Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват водата от язовира за гасене на бушуващите пожари в страната ни.

Машините ще зареждат вода директно от язовира, в движение.

Поривът на вятъра при загребването на вода е с огромна сила и молим всички да се съобразят със забраната, заради собствената си безопасност, посочват от община Казанлък.

Продължете с четенето
Реклама Enter

Новини от Казанлък

Can't extract feed: https://kz7.bg/?get_posts=1&count=7.

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com