Сватби

Ремонтът на общинската спортна зала „Стара Загора“ ще се удължи заради щетите от бурята

Пред неочакван проблем се оказа изправен баскетболният тим на Берое дни преди началото на подготовката за новия сезон. Бурята в неделя следобед нанесе сериозни поражения на покрива на общинската спортна зала „Стара Загора“.

В съоръжението от няколко седмици тече усилен ремонт. Ремонтирани са съблекалните, закупени са нови баскетболни кошове, предстои да се изместят рекламните пана, заради изискването да има разстояние до трибуната от 2 метра, както и да се изгради предпазен парапет около трибуните и да се ремонтира осветлението. Реновирането на спортното съоръжение бе почти на финалната права преди появата на проблемите с покривната конструкция.

Предварителните прогнози сочат, че това ще удължи работата по ремонта на залата. По тази причина ръководството на баскетболния клуб обмисля варианта подготовката на тима да бъде изнесена извън Стара Загора. Тя би трябвало да стартира около 15 август. Невъзможността да се използва залата обаче може да доведе до промени в програмата на носителите на Купата на България.

Първият официален мач на Берое за новия сезон е на 17 септември когато „зелено-белите“ ще се изправят срещу шампиона Лукойл Академик в спор за Суперкупата на България. Двубоят ще се играе в София. Първият предварително ясен домакински мач на Берое за сезон 2017/18 е на 11 октомври когато е реваншът от втория квалификационен кръг на турнира ФИБА Еврокъп.
Първенството на НБЛ стартира на 7 октомври, предстои да бъде изтеглен жребият и определена програмата. дарик

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com