Стара Загора

Регионалният икономически растеж и възможностите за инвестиции ще обсъдят в Стара Загора

Развитието на индустриална зона около Стара Загора и възможностите за развитие на летище Стара Загора ще бъдат тема на деветнадесетата дискусия от Националната кампания на вестник „Стандарт” и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) „Да! На българската икономика”.

 

Тя ще се проведе на 4 юли (вторник), 2017 г., в общинската зала «П.Р.Славейков» от 11.00 ч.

Участие в дискусията е потвърдил министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Поканени са още министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на транспорта Ивайло Московски, както и председателят на комисията по бюджет и финанси в 44-ото НС Менда Стоянова, представители на държавни изпълнителни агенции, кметове от област Стара Загора.

Стара Загора се нуждае от модерна пътна инфраструктура, която да свързва индустриалния квартал на града и летището с магистралата.

Липсата на квалифицирана работна сила се посочва като проблем № 1 от бизнеса в България.

За дискусията на тема:

 

„Да! На българската икономика – Инвестиционна дестинация  СТАРА ЗАГОРА“,

са поканени собственици и/или изпълнителни директори на компании, банки, председатели на работодателски, браншови и синдикални организации, министри, заместник-министри, председатели на изпълнителни агенции, представители на законодателната и местната власт и на научните среди.

Дебатът ще включва още:

  • Стара Загора – Възможности за инвестиции и регионален икономически растеж. Привличане на чужди инвеститори
  • Пътна инфраструктура – възможности за разширяване и модернизиране на пътищата, които свързват индустриалния квартал на града с магистрала „Тракия”
  • Летище Стара Загора – възможности за превръщането му в нова индустриална зона. Плюсове и минуси. Идеи за проекти и финансиране
  • Държавни политики за развитие на регионална икономика
  • Държавни политики за регионална заетост
  • Кадрите – проблем № 1 за бизнеса

 

 

Целта на организаторите е в пряк диалог между представители на изпълнителната, местната, законодателната власт и бизнеса от областта да се оформят идеи от полза за града при постигането на главния приоритет –икономически растеж и заетост на хората в регионите

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com