Connect with us

Стара Загора

Районен съд-Стара Загора обявява Детски конкурс за есе и рисунка

Published

on

Районен съд – Стара Загора обявява новото издание на вече традиционния конкурс за детски творби – рисунки и есета. Темата тази година е „Съдът в бъдещето“.

Така бихме искали да предизвикаме творческото мислене и въображението на младите хора, които с четка или писалка да пресъздадат своята представа за развитието на съдебната институция, нейното бъдеще, и съчетаването на традицията на правосъдната система с новите технологии.

Тази година участниците в конкурса ще бъдат разделени в две възрастови групи:

-Възрастова група I – четвърти-седми клас – конкурс за есе или рисунка на тема “Съдът в бъдещето”.

-Възрастова група II – осми-дванадесети клас – конкурс за есе или рисунка на тема “Съдът в бъдещето”.

Участниците могат да изпращат своите есета на електронен адресkonkurs@rs-stz.bg , а рисунките могат да се подават в регистратурата на РС – Стара Загора в съдебната палата или да се изпращат на адрес: гр. Стара Загора, бул. „М.М. Кусев“ 33 – Районен съд – Стара Загора. Заедно с творбите трябва да бъдат посочени контакт за обратна връзка, училище и клас.

Крайна дата за подаване на творбите е 1 април.

Всички рисунки, подадени за конкурса, ще бъдат подредени в специална галерия на Facebook страницата на Районен съд – Стара Загора, като всеки ще има възможност да участва в избора за наградата на Публиката. Отличените есета ще бъдат публикувани на интернет сайта на Районен съд – Стара Загора.

Обявяването на отличилите се творби ще се състои онлайн на 16 април от 11:00 часа. При възможност, церемония за награждаване на отличилите се творби ще бъде проведена, за което участниците ще бъдат уведомени предварително.

Continue Reading

Стара Загора

Кола блъсна велосипедист в Стара Загора

Published

on

На 14.04.2021 г. в гр. Стара Загора, по ул. “Цар Иван Шишман”, се е движил л.а. “Форд”, управляван от 29-годишен мъж. Същият не е пропуснал и блъснал движещ се с предимство по велоалея 41-годишен велосипедист. В следствие на удара велосипедистът е получил разкъсно-контузни рани по главата и тялото.

Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора със съмнение за фрактури на трети и четвърти шийни прешлени, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни. В сектор “Пътна полиция”, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство чл.343, ал.1 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Отново кола осъмна с нарязани гуми в Стара Загора

Published

on

На 14.04.2021 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 26-годишен мъж от гр. Стара Загора, че за времето от 22:00 ч. на 13.04.2021 г. до 07:00 ч. на 14.04.2021 г. е счупено предното панорамно стъкло и са нарязани четирите гуми на личния му автомобил „Фолксваген“, който е бил паркиран в междублоково пространство в гр. Стара Загора, кв. “Самара 3“.

Образувано е досъдебно производство  по чл.216 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021 организират в старозагорското село Преславен

Published

on

За втора година кмеството в старозагорското село Преславен и читалище “Димитър Наумов-1908” в населеното място обявяват началото на цветна надпревара- фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021.


Конкурсът ще се проведе в четири категории:
*красива цветна градина;
*интересни идеи и декорации в градината;
* поддържано и приветливо тротоарно пространство;
* Многообразие от цветя и други растения.


Снимки могат да бъдат изпращани на фейсбук страницата на читалището до края на месец май. Компетентно жури ще оцени и награди победителите. Лауреатите от всички категории в конкурса ще отидат на голям регионален финал.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com