Стара Загора

РАЗТЪРСВАЩИЯТ СПЕКТАКЪЛ „ДАМА ПИКА“ ЩЕ ГОСТУВА НА СТАРА ЗАГОРА

Впуснете се в приключението театър

Наричан „титаничен” „жесток” или просто „завладяващ”, спектакълът „Дама Пика“ на пловдивския Куклен театър е представлението, разтърсило и все още разтърсващо умовете и сърцата, както на професионалистите, но и на зрителите от 2016 та до днес. Истинско постижение в областта на сценичните изкуства! Носител на Икар! „Дама Пика” ще бъде представена в Драматичен театър „Гео Милев”, Стара Загора на 17 юни 2019 г /понеделник/, от 19.00 ч.

Това е спектакъл, чрез който можете да се почувствате – човек на 21 век! Въпреки че е по небезизвестния Пушкинов роман “Дама пика” (1834) чрез зашеметяващата игра, артистите по сцената ще Ви въвлекат в борба за човешката душа. Пластичност, танц и владеене на тялото които перфектно се съчетават със сценичната машина на сценографа Мариета Голомехова. Всички спектакли на режисьора Веселка Кунчева се превръщат в събития.

„Дама Пика” е титаничен заради внушението което постига спектакъл.

Подобни постановки са за възхвала и удоволствие на ЗРИТЕЛЯ! Не пропускайте да се насладите на истинското майсторство.

ДАМА ПИКА

„СТРАСТТА КЪМ ИГРАТА Е НАЙ-СИЛНАТА СТРАСТ.” А.С. ПУШКИН.

По А. С. Пушкин

СЦЕНИЧЕН ВАРИАНТ: Ина Божидарова и Веселка Кунчева

РЕЖИСЬОР: Веселка Кунчева

СЦЕНОГРАФ: Мариета Голомехова

АСИСТЕНТ СЦЕНОГРАФ: Едуардо Планас Абарка

МУЗИКА: Христо Намлиев

ХОРЕОГРАФ: Стефан Витанов

УЧАСТВАТ: Пламен Димов, Полина Христова, Мария Димитрова, Живко Джуранов, Велизар Евтимов, Михаела Андонова, Наталия Василева, Ева Данаилова, Александър Караманов

СНИМКИ: Иван Дончев / Гергана Дамянова

АТЕЛИЕТА: Гергана Стаматова, Елица Маринова, Елина Иванова-Минчева, Ангелина Ризова-Янакиева, Веско Гърков, Гергана Мантарлиева, Никола Бозаджиев

ОПИСАНИЕ

Играта на карти или играта на съдбата. Играта, в която жадуваме да спечелим и да се домогнем до щастие, любов, реализация, власт. Тази игра завихря в нас желанията. Това е темата, която изследва екипът на спектакъла. Желанията, които бавно набъбват, завладяват ни, подчиняват ни и накрая ни засмукват в стихията си, за да ни изплюят обратно – обезобразени и деформирани подобия на човешки същества. Или желанията потиснати, стаени, премълчани от страх и неувереност, които ни оставят да предъвкваме рутината на сивото си ежедневие в очакване за мистично спасение. Какво е човекът, разпнат между силите на мрака и светлината?

„Дама Пика“ е спектакъл за спасението и проклятието, разкъсващата страст и фалшивото смирение.

СПЕКТАКЪЛЪТ Е НОСИТЕЛ НА НАГРАДА “ПЛОВДИВ” В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВОТО И КУЛТУРАТА, В РАЗДЕЛ ТЕАТЪР 2016 И НА НАГРАДА ИКАР ЗА РЕЖИСУРА.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ – 70 мин.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ВЪЗРАСТ – от 14 години

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com