Сватби

Пътищата в Старозагорска област са проходими

Пътищата в Старозагорска област са проходими при зимни условия, съобщиха от от Областно пътно управление. Машини чистят, където е необходимо. Няма затворени участъци.

В момента вали слаб сняг, пътните настилки са заснежени, но обработени. Проходите „Шипка” и „Хаинбоаз” се наблюдават и почистват. Автомагистрала „Тракия”, също е проходима в зимни условия.

Според специалната карта на Агенция „Пътна инфраструктура“ , която показва сроковете за почистване на републиканската мрежа при снеговалеж и допустимата снежна покривка на платното, в Старозагорска област преобладават пътищата, чието почистване трябва да става за два часа.

Със 117 машини разполага Областно пътно управление Стара Загора за поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа. Те са разпределени на 13 опорни пункта, най-важни от които, през зимния период, са Проходът на Републиката „Хаинбоаз” и прохода Шипка. Над поддържа над 870 км републиканска пътна мрежа поддържа Областното пътно управление, между които два лота от автомагистрала “Тракия” и новия лот на автомагистрала “Марица”.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com