Стара Загора

Психар се метна под гумите на “Тойота”

Пациент на най-голямата у нас психиатрична болница – СПБ “Д-р Георги Кисьов” в Раднево, загина под гумите на лек автомобил “Тойота РАВ4”. Трагичният инцидент е станал към 17,30 часа в петък по главен път ІІ-57 от миньорския град към Стара Загора край село Сърнево. Страдащият от тежко психично разстройство 38-годишен жител на село Радецки изскочил внезапно на асфалта и буквално се хвърлил под предницата на леката кола, управлявана от 72-годишен старозагорец.

Шофьорът нямал никакво време за реакции, самоубиецът бил прегазен фатално. Направеният тест за алкохол не е намерил следи от злоупотреба със спиртно питие. Тепърва ще се установява как психично болният се е озовал на това място.

Към момента в специализираното заведение има настанени над 700 страдащи от различни психичния заболявания, по-голямата част от пациентите са на свободен режим и няма никакъв проблем да напуснат двора по всяко време на денонощието.

Това е трети случай на прегазен пешеходец за последните няколко седмици.

През ноща на 7 ноември по аналогичен начин загина мъж на автомагистрала “Тракия”, който се хвърли под колелета на “Хюндай” , каран от напушен с канабис руски гражданин. Часове преди трагедията край Сърнево 74-годишен казанлъчанин, седнал зад волана на товарен “Мерцедес” стана причина за катастрофа с насрещно идващ мотоциклет “Кавазаки”, управляван от 26-годишен рокер. Младият мъж е настанен в болницата със строшен прешлен и коремна трамва с опасност за живота. monitor

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com