Свържете се с нас

Стара Загора

Проф. Добри Ярков е Доктор Хонорис Кауза на университета в Люксембург

Published

on

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков беше удостоен с почетната титла Доктор Хонорис Кауза на DTMD UNIVERSITY (Университет за дигитални технологии в медицината и денталната медицина) в Люксембург на официална церемония по връчване на дипломите на завършилите специализанти и докторанти, съобщиха от пресцентъра на Тракийския университет.

Високата академична титла е за големия му принос в областта на ветеринарната медицина, генетиката, дигиталните и водородните технологии. Проф. Ярков получи специална благодарност от ръководството на  DTMD UNIVERSITY за създаване на устойчивите отношения между двата университета.

Президентът на DTMD UNIVERSITY проф. Андре Ройтер и деканът Ралф Ройслер връчиха наградата на ректора на Тракийски университет. Проф. Ярков сподели, че титлата Доктор Хонорис Кауза за него е изключително признание:

„Горд съм, че познавам ръководството на DTMD UNIVERSITY и имам честта да работя с тях! Гарантирам, че нашата съвместна работа ще продължи, тъй като моята философия е, че трябва да работим в партньорство и устойчивост, за да тръгнем на дълъг път и да покорим заедно високи върхове. Когато работиш сам, пътят е къс, а височините са ниски! Ние сме пример за едно съвременно партньорство между традиционен университет – какъвто е Тракийски университет и един нов модерен университет с поглед към бъдещето като DTMD UNIVERSITY. Затова ние няма да спираме да мечтаем, а ще градим заедно успешно нашите бъдещи планове!“.

На базата на сключения меморандум между двата университета бяха планирани нови съвместни дейности в областта на симулационното обучение и следдипломната квалификация. Припомняме, че на 3 април беше подписан договор за сътрудничество между двете институции за следдипломно обучение на специалисти в областта на медицината и денталната медицина.

DTMD UNIVERSITY предостави и първия чек на стойност 20 хиляди евро за бъдещите съвместни дейности и изрази безрезервна подкрепа за доизграждането на Университетски симулационен център. Следващите месеци ще бъде изработена стратегия и конкретен план за курсовете през 2024-2025 година.

Продължете с четенето

Стара Загора

С панихида и възстановка почитат 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му

Published

on

С богата програма, в събота, под връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му.

На  20 юли тържествените чествания ще започнат в Казанлък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на местните участници в четата на Хаджи Димитър – Христо Янъков и Стефан Орешков и пред паметната плоча на Стефан Караджа на бул. “23 Пехотен Шипченски полк”.

Тържественото отбелязване на 156-ата годишнина от Бузлуджанската епопея ще започне в 11 часа под историческия връх, където ще бъде отслужена панихида в памет на героите.

Национално дружество „Традиция“ са подготвили и мащабна възстановка на Бузлуджанската епопея и последната битка на четата. В нея ще се включат 27 клуба на дружеството от цялата страна.

Ще бъде раздаден и традиционния обреден курбан.

Община Казанлък е организирала и транспорт за желаещите да посетят историческото място, автобусите потеглят в 9 часа от хотел „Казанък“.

Продължете с четенето

Стара Загора

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово, има двама пострадали

Published

on

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово. Сигнал за пътния инцидент, станал до бензиностанцията на изхода на селото, е получен малко след 12:30 часа. Има пострадали. Това потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там посочват, че пострадалите са 68-годишният водач на един от автомобилите и 58-годишна пътничка, пътувала в едно от другите превозни средства, участвали в инцидента. На двамата им се оказва медицинска помощ.

Катастрофата е между три леки автомобила, управлявани от трима мъже на 68, 70 и 50 години.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати.

Снимка фейсбук

 

Продължете с четенето

Стара Загора

Забраняват влизането в язовир „Копринка“, ще се ползва от самолети за пожарите

Published

on

Забранява се влизането във водите на язовир „Копринка“ с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък.

Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват водата от язовира за гасене на бушуващите пожари в страната ни.

Машините ще зареждат вода директно от язовира, в движение.

Поривът на вятъра при загребването на вода е с огромна сила и молим всички да се съобразят със забраната, заради собствената си безопасност, посочват от община Казанлък.

Продължете с четенето
Реклама Enter

Новини от Казанлък

Can't extract feed: https://kz7.bg/?get_posts=1&count=7.

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com