Сватби

Проститутки и сутеньори тормозят жители на Стара Загора

Жители на Стара Загора – подложени на системен тормоз от проститутки и сутеньори в техния квартал. Изхвърлени презервативи, шум и крясъци през малките часове – това са принудени да търпят хората, живеещи в близост до старозагорския парк „Станционна градина”. Те сигнализираха до bTV, че след залез слънце междублоковите пространства се превръщат в сборища за платени секс услуги.

„Това, което става пред нас, е сборище на проститутки и травестити. Има и хомосексуалисти най-различни. Периметърът им е доста голям. Аз поне съм виждала да кажем 5-6 момичета, понякога и 10 момичета. Най-жестоки са нещата след 00.30-1 часа, когато започва караница между самите проститутки за клиентите и има и бой от страна на сутеньорите, от страна на проститутките една с друга. Изобщо това е психически тормоз. Това продължава някъде до 2-3 часа през нощта”, разкзва жена от един от блоковете. Част от жителите на квартала не посмяха да застанат пред камерата на bTV. Те обаче споделиха, че проститутките много често дори пребъркват джобовете на почерпените си клиенти за пари.

„Те преди влизаха и във входовете вътре, което беше много неприятно. Във входовете, в асансьорите, по етажите… Аз мисля, че всички знаят, че има тук проституция, но никой нищо не прави. Така че според мен и полицията не си гледа, както трябва работата. Пристига колата, събира ги и после същата история се повтаря”, допълва жената. В един от парковете момичета предлагат секс услуги всяка вечер. Той се намира на 600 метра от сградата на общината в Стара Загора и само на няколко от домовете на хората от града. Екип на bTV също реши да изчака нощта и да разбере какви са тарифите.

Момичетата пристигат малко след 23.00 часа, докарани и охранявани от своите сутеньори. Обясняват, че секс услугите вървят по около 10-15 лева. Всички секс труженички са от ромски произход. Покрай продажбата на плът процъфтява и рентиерството. Обяви за отдаване на стаи под наем за по час са разлепени в целия квартал. Въпреки че от областната дирекция на МВР не пожелаха да коментират случаите на проституция в квартала, уточниха, че извършват ежемесечни проверки. От началото на годината акциите са 8, като има съставени 68 предупредителни протокола. За миналата година те са били 235.

bTV

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com