Свържете се с нас

Стара Загора

Прокуратурата с подробности по случая с мъжа, открит с огнестрелна рана до язовир в Гълъбово

Published

on

Прокуратурата ръководи разследване във връзка със случая с 32-годишния мъж, открит с огнестрелна рана до язовир в Гълъбово, съобщиха от обвинението.

На 15 септември е получен сигнал,че до стената на язовир „Розов кладенец“ трима души са нападнати от мъжа и е бил произведен изстрел с личното и законно притежавано огнестрелно оръжие на 57-годишен

Установено е, че той е бил прострелян в корема. Той е бил транспортиран до болница, където е извършена оперативна интервенция. Той е с фрактура на таза и нараняване на корема.

Извършен е оглед на местопроизшествието и са разпитани 6 свидетели, 5 от тях очевидци на деянието. Свидетелите дават противоречиви свидетелски показания, от които на този етап от разследването не може да се направи несъмнен извод за механизма на извършване на престъплението.

Налице са показания за настъпил конфликт и сбиване преди прострелването на пострадалия. Назначени са и три химични експертизи за барутнитие частици по дрехите на пострадалия и от ръцете на мъжете.

Балистична експертиза на огнестрелното оръжие и боеприпасите. Техническа експертиза от карта памет на записващо устройство на автомобила. Химически експертизи на кръв за алкохолно съдържание.

Трима са тествани за алкохол и наркотици, като пробите им са отрицателни. По-късно в днешния ден се очаква да бъдат изготвени заключенията на балистичната и химичните експертизи от натривките за барутни частици.

На 16 и 17 септември е направен опит да бъде разпитан и пострадалият, но той е заявил на разследващите органи, че не е в добро здравословно състояние и не може да даде показания на този етап.

Дадени са указания за изготвяне на съдебномедицинската експертиза след получаване на допълнителна медицинска документация и специфични изследвания на пострадалия  след извършената оперативна намеса.

Да се разпита в процесуалното качеството на свидетел и пострадал относно всички обстоятелства, свързани с.предмета на доказване по делото Да бъде извършено освидетелстване по отношение пострадалия, като се установи има ли следи върху ръцете от нанесени юмручни удари.

С цел установяване наличието на дактилоскопни следи върху предадения с протокол пистолет, да се назначи дактилоскопична експертиза. Да се установят служителите на „Бърза помощ“, които са посетили местопроизшествието.

Да се разпитат в качеството на свидетели относно случилото се, каква медицинска помощ са указали и на кого. Да се извърши повторен разпит на част от свидетелите.

Да се назначи съдебномедицинска експертиза за установяване на характера на телесната повреда и по отношение на други лица, които твърдят, че са получили наранявания. Ще се изследват доказателствата и за налична неизбежна отбрана.

След събиране на доказателства ще се пристъпи към повдигане на обвинение спрямо виновното лице. Активната работа по случая продължава.

Продължете с четенето

Стара Загора

С панихида и възстановка почитат 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му

Published

on

С богата програма, в събота, под връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му.

На  20 юли тържествените чествания ще започнат в Казанлък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на местните участници в четата на Хаджи Димитър – Христо Янъков и Стефан Орешков и пред паметната плоча на Стефан Караджа на бул. “23 Пехотен Шипченски полк”.

Тържественото отбелязване на 156-ата годишнина от Бузлуджанската епопея ще започне в 11 часа под историческия връх, където ще бъде отслужена панихида в памет на героите.

Национално дружество „Традиция“ са подготвили и мащабна възстановка на Бузлуджанската епопея и последната битка на четата. В нея ще се включат 27 клуба на дружеството от цялата страна.

Ще бъде раздаден и традиционния обреден курбан.

Община Казанлък е организирала и транспорт за желаещите да посетят историческото място, автобусите потеглят в 9 часа от хотел „Казанък“.

Продължете с четенето

Стара Загора

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово, има двама пострадали

Published

on

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово. Сигнал за пътния инцидент, станал до бензиностанцията на изхода на селото, е получен малко след 12:30 часа. Има пострадали. Това потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там посочват, че пострадалите са 68-годишният водач на един от автомобилите и 58-годишна пътничка, пътувала в едно от другите превозни средства, участвали в инцидента. На двамата им се оказва медицинска помощ.

Катастрофата е между три леки автомобила, управлявани от трима мъже на 68, 70 и 50 години.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати.

Снимка фейсбук

 

Продължете с четенето

Стара Загора

Забраняват влизането в язовир „Копринка“, ще се ползва от самолети за пожарите

Published

on

Забранява се влизането във водите на язовир „Копринка“ с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък.

Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват водата от язовира за гасене на бушуващите пожари в страната ни.

Машините ще зареждат вода директно от язовира, в движение.

Поривът на вятъра при загребването на вода е с огромна сила и молим всички да се съобразят със забраната, заради собствената си безопасност, посочват от община Казанлък.

Продължете с четенето
Реклама Enter

Новини от Казанлък

Can't extract feed: https://kz7.bg/?get_posts=1&count=7.

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com