Сватби

Прокуратурата привлече като обвиняем 28 – годишен мъж за отглеждане на марихуана

Районна прокуратура-Чирпан привлече като обвиняем Мартин П., на 28 г., за това, че отглеждал растения от рода на конопа в нарушение на предвидените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила – престъпление по чл. 354в ал.1 от Наказателния кодекс.

На 31 август 2017 г. в с. Опълченец, обл. Стара Загора, служители на МВР извършили проверка в имот, където установили, че подземно помещение било оборудване с осветителна и вентилационни системи и капково напояване за отглеждане на растения от рода на конопа. В него са били намерени и иззети общо 124 броя саксии със засадени растения – марихуана, като 90 броя от тях са с височина 1,20 м., а останалите – с височина 60 см. Били са иззети още 185 броя саксии с пръст и химическо вещество на гранули, 10 броя  вентилатори, 10 лампи, три бидона и система за капково напояване.  Установено е, че обвиняемият Мартин П. е отглеждал растенията, като се изяснява дали е имал съучастници.

По делото се извършват процесуално следствени действия – разпити на свидетели, назначаване на дактилоскопна, биологическа и химическа експертизи и др. Мартин П. не е осъждан, има постоянен адрес и е трудово ангажиран, като спрямо него е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ .

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com