Сватби

Прокуратурата в Стара Загора погна софиянец за трафик на мигранти

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора е започнато бързо производство срещу 47-годишния Славчо И. от гр.София, за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона – престъпление по чл.281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Днес, 12 ноември 2015 г., на автомагистрала Тракия, в района на гр. Стара Загора, в посока запад към гр.София, се движел товарен автомобил марка „Форд Транзит“ със софийска регистрация, управляван от 47-годишния Славчо И. При подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране, след което бил задържан от патрулиращите полицаи. При последвал оглед е установено, че в каросерията на автомобила пътували 23 лица, самоопределящи се като „кюрди”. Те влезли в България без документи за самоличност. В момента се изяснява тяхната националност. Сред чуждите граждани има непълнолетни лица, сред които и бебе на около една година.

Водачът и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР-Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване на товарния автомобил и лични обиски на задържаните лица. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои 47-годишният Славчо И. от гр.София да бъде привлечен като обвиняем и да бъде задържан в ареста за срок от 72 часа. Обвинението ще бъде за престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс, влязъл в сила на 30 септември 2015 г., а именно за това, че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомагал чужди граждани да преминават в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и е извършено по отношение на повече от едно лице.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com