Сватби

Проверяват 20 кредита от КТБ

20 кредита от Корпоративна търговска банка се проверяват от международната фирма за разследване на банкови фалити. Това става ясно от седмичния отчет на синдиците в банката. Проверката е концентрирана върху получателите на заемите и свързаните с тях лица, информира БНР.

Експертите от фирмата за разследване на банкови фалити, които разследват Корпоративна търговска банка, са събрали доказателства от външни източници, свързани с разследването. От отчета на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев става ясно, че фирмата е използвала и електронна технология за проследяване на финансови потоци.

Тъй като почти всичко в отчета е заличено заради банковата тайна, конкретни резултати към момента не се оповестяват. Ясно е единствено, че през седмицата разследващите са се концентрирали върху 20 неизплатени кредити, получателите им и свързаните с тях лица. Синдиците отчитат още, че е издадена заповед за отварянето на архива на Централното управление на Корпоративна търговска банка. Целта е да се предостави информация за съдебно – счетоводна експертиза на движението на паричните потоци при Главната каса на банката. Миналата седмица синдиците са поискали допълнителни указания от БНБ във връзка с процедурата по несъстоятелност на КТБ.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com