Примабалерината Анелия Димитрова с Награда от Министъра на културата (СНИМКИ)

Примабалерината на Старозагорската опера Анелия Димитрова е отличена с Грамота за творчески постижения и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Наградата й бе връчена от Министъра на културата господин Боил Банов в Квадрат 500 – Национална галерия  в столицата.

Анелия Димитрова


„За мен е огромна чест да споделя с изтъкнати дейци на културата и изкуствата същността и традициите на 24 май”, с тези думи министърът на културата Боил Банов се обърна към гостите на официалната церемония по връчването на традиционните награди по случай 24 май.

Анелия Димитрова


„Наистина е голяма радост за нас – и за колегите ми зам.-министри, и за цялото министерство. Много хора го казаха и това е вярно – почитаме всички региони, почитаме и малките населени места, следим какво се случва и за нас това е въпрос на чест. Гордеем се с тази политика“, посочи още министърът.

В своето обръщение талантливата балерина благодари за високото признание, благодари на директора на Старозагорската опера Огнян Драганов за подкрепата и възможностите, които предоставя на своите артисти, на театъра, в който изгря и нейната „звездичка“, на художествения ръководител на балета Силвия Томова – за всичко, за безценните уроцикак да бъде примабалерина.

Анелия Димитрова


С престижните отличия на Министерството на културата в Квадрат 500 – Национална галерия бяха удостоени творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност. На официалната церемония присъстваха началникът на кабинета на министъра на културата г-жа Ваня Бедрова, зам.-министрите на културата Амелия Гешева и Румен Димитров, директори на дирекции в МК.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com