Приключи конкурсът за нова визия на Руския пазар в Стара Загора

Арх. Петър Киряков спечели конкурса за нова визия на Руския пазар и разширение на ул. „Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора. Това е окончателното решение на назначеното от кмета Живко Тодоров жури в 9-членен състав, 7 от които архитекти. -0:25 Класираната на първо място разработка на „Архитект Киряков“ ЕООД – Стара Загора, получава награда от 4000 лева.

На второ място е класирано акционерното дружество „Ада – Агенция дизайн и архитектура“  – София, с награда от 2000 лева. Първенецът получава и задание да изработи инвестиционен проект за териториите, обект на конкурса чрез договаряне без предварително обявление. Причината за това е, че арх. Киряков е носител на авторските права. Договорът, който ще се сключи с него, за изготвяне на инвестиционен проект и осъществяване на авторски надзор по време на строително-монтажните работи, ще е за 100 000 лева без ДДС. А прогнозната стойност на СМР-то за обекта е до 4,06 млн. лв. без ДДС.

Предвижданията на Общия устройствен план на Стара Загора е ул. „Капитан Петко войвода“ да бъде четирилентова, а Руският пазар да се превърне в център за търговия на кв. „Казански“ и кв. „Три чучура“. Ул. „Кап. Петко войвода“ ще бъде разширена от бул. „Славянски“ до кръговото кръстовище при бул. „Цар Симеон Велики“ с цел да се създаде хармонична и естетическа градската среда с потенциал за нов живот и развитие.

© Actualno.com

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com