Стара Загора

Преремонтират стълбите пред Универсалния магазин

Строителните дейности по централната пешеходна зона на Стара Загора създават предпоставки за инциденти с преминаващите. Немаркирани и необезопасени шахти, стърчащи кабели и липсващи заграждения са ежедневните препятствия, с които трябва да се справят жители и гости на града.

Едно от най-проблемните места се оказаха новоизградените стълби пред сградата на Универсалния магазин. Причината – двойно по-високото, в сравнение с останалите, последно стъпало, което се оказва изпитание за малки и големи. Според работещите в магазина, десетки хора на ден се спъват в това стъпало и истинско чудо е, че все още не е станал по-сериозен инцидент. От управата на търговския център са поставили предупредителна табела, но по-разсеяните минувачи и децата обикновено не я забелязват.

Потърсихме за коментар и фирмата-изпълнител на проекта за ремонт и благоустрояване на централната градска част. От там заявиха, че виновни за въпросното стъпало са работниците и не става въпрос за проектантска грешка. Единственият начин да се компенсира височината е отново да се ремонтират вече ремонтираните стълби, но не уточниха кога ще стане това.

От фирмата обещаха да поставят в най-кратки срокове поне необходимата маркировка на опасните места по строящата се пешеходна зона. БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com