Connect with us

Стара Загора

Препоръчва се в този ден да поискате милост и защита от вашия Ангел-Хранител

Published

on

Луната е знак Риби до 14:54ч на 7 май

Риби е знак на духовното служене и е нужно да се оказва морална подкрепа на нуждаещите се. Хората стават мнителни, разсеяни и невнимателни към земните дела. Оптимално време за проява на творческа интуиция и скрити способности. Може да ви изплуват неочаквани решения на стари проблеми. Ако днес не ви върви, то обърнете се към своя вътрешен мир, почувствайте кое влияе зле на психиката ви и се опитайте да очистите своя живот от негативното въздействие. Добър способ за привличане на късмета в дадения случай може да се окаже посещение на църква и други свети места, медитация и молитва. Ако осъществите запознанство при Луна в Риби, то може да се окаже много полезно за шлифовка на вашите душевни качества. Един друг ще сте си необходими за духовното си развитие. Отношения започнали в този момент ще бъдат дълбоки.

Особено уязвими са стъпалата. Препоръчва се по-малко ходене и меки обувки. Да се внимава с лекарствата, наркотичните вещества и алкохола.

25 лунен ден от 04:17ч на 6 май до 04:40ч на 7 май

Символ на деня са костенурката, раковината. Това е ден на астралното очистване и пробуждане на живота. В този ден става преход на енергиите от астрала към физическия план и астралните образи могат да бъдат видими. В този магически ден човек при човек може да се появят суперсили, мъдростта идва. Препоръчва се в този ден да поискате милост и защита от вашия Ангел-Хранител.

Периодът не може да се нарече активен. Може да нямате желание да правите каквото и да било. Ако не искате да виждате никого, тогава просто прекарвайте времето си сами. Вашата интуиция ще ви подскаже кое ще бъде най-полезно за вашето тяло и душа. Починете си от ежедневната суматоха – оставете тялото да се възстанови напълно. Пълната почивка ще възстанови физическите и моралните сили, необходими за по-нататъшни постижения.

25-ият лунен ден е времето за задълбочен анализ и себепознание. Времето, когато трябва спокойно да съзерцавате хода на живота си и да го анализирате, без да предприемате каквито и да било действия. Не е нужно да бъдете твърде активни в този ден или да се опитвате да промените нещо в себе си или живота си. Не бързайте и не правете необмислени действия. Опитайте се да отделите повече време за размисъл, да се опитате да разберете себе си, мотивите си и защо правите това, а не по друг начин. Анализирайте проблемите си и разберете откъде идват, каква е тяхната причина. На този ден е много важно да бъдете изпълнени с чувство на любов към себе си.

Също така ще бъде добре да прекарате 25-ия лунния ден с любимия човек. Направете си ден за романтика: говорете помежду си, гледайте филм, разходете се. Сексът трябва да бъде спокоен и продължителен. Не е нужно да сменяте често пози или да използвате тези, които изискват много физическа активност от вас.

Автор Ивелина Пенчева
Астроло

Continue Reading

Стара Загора

Съществуването на Берое под въпрос

Published

on

“Не виждам причина да се финансира отбор, при положение че дружеството е на милиони загуба”. Така отговори днес пред журналисти министърът на енергетиката Андрей Живков на въпрос какво ще се случи с Берое, чийто собственик е ТЕЦ “Марица Изток 2”.

“Не знам какво става, аз съм от ЦСКА. Тепърва предстоят разговори. Не виждам причина да се финансира отбор, при положение че дружеството е на милиони загуба. Годишно за Берое се дават между 5 и 6 милиона лева. Дружеството трябва да реши дали да продаде клуба. Като министерство не можем да продаваме нищо”, каза Живков.

Continue Reading

Стара Загора

Четвъртокласници засадиха 150 цветя в центъра на Стара Загора

Published

on

от Второ ОУ „П.Р.Славейков“ се включиха днес в акция по зацветяване в центъра на Стара Загора. В пространството пред Универсалния магазин малчуганите служители общо 150 многогодишни растения, подходящи за сянка – хойхера, хоста и хемерокалис, както и почвопокривни – глехома и дихондра. Инициатива е на Община Стара Загора, съвместно със Съюза на архитекти в България- дружество Стара Загора. 

 „Днешната акция е продължение на творческите срещи, които организираме съвместно със Съюза на архитектите в България- дружество Стара Загора. Идеята е дадем възможност на най-малките да се включат в направата на града ни още по-красив. По този начин да им покажем, че трябва да се грижим за средата около нас и да пазят направеното, което е за всички“, каза по време на засаждането главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева. Тя допълни, че се предвижда кампанията да стане ежегодна, което да допринесе за това Стара Загора да стане още по-красива и зелена.
Преди започване на дейностите учениците бяха запознати с технологията на процеса по засаждане на растенията. Четвъртокласниците с ентусиазъм се впуснаха в задачата и  показаха завидни знания за цветята и тяхното отглеждане. 

Председателят на САБ-дружество Стара Загора арх. Велимир Георгиев допълни, че целта е да се възпита отношението на децата към градската среда и към създаването и опазването ѝ.

Грижата за новонасажденията, осигурени от САБ- дружество Стара Загора, и тяхната поддръжка ще бъде на  звено „Озеленяване и комунални дейности“ към местната администрация.

Continue Reading

Стара Загора

Две години затвор за мъж, блудствал с малолетно момиче в старозагорско село

Published

on

Районен съд – Стара Загора осъди 43-годишния А. М. на „лишаване от свобода“ в размер на две години при първоначален „общ“ режим. От наказанието ще бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдебният състав постанови присъда, с която призна А. М. за виновен в това, че на 10 януари тази година в село, находящо се в община Стара Загора, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, по отношение на 13-годишно
момиче, като деянието е извършено чрез използване положение на надзор.

Подсъдимият живеел на съпружески начала с майката на малолетната пострадала. На 10.02.2021 г. той бил в къщата само с момичето, където извършил блудствените действия, заснемайки ги с мобилния си телефон. А. М. увещавал момичето да не казва на майка си за случилото се, за да не я изпрати в дом за деца. На следващия ден детето споделило за преживяното, след което бил подаден сигнал в полицията.

Наказателното производство срещу подсъдимия премина по реда Глава XXVII от НПК – съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок преди Окръжен съд – Стара Загора.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com