Стара Загора

Представят книга по повод годишнината от края на Руско-турската война

На 18 март от 18:00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора ще бъде представена книгата „Освобождение Болгарии. Лики Войны и Памяти”. Тя е по повод 140-годишнината от края на Руско-турската война 1877 – 1878 г.

Книгата е дело на руски и български специалисти, които на 250 страници с текст и много снимки разказват историята на важната за българите война. В събитието участват Роберт Шестаков – съветник по въпросите на образованието в Посолството на Руската Федерация в България и проф. дин Румяна Михнева, историк, съставител и научен редактор на книгата от българска страна, секретар на Дружеството на русистите в България.

Ще бъде показан документалният филм “Не нам, не нам, а имени Твоему”, създаден с участието на специалисти от Регионалния исторически музей – Стара Загора.

Събитието е организирано от Руския център в Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора и Посолството на Руската Федерация в България.

По-рано през деня ще бъдат поднесени цветя на паметника на Трета опълченска дружина и подполковник Калитин в едноименния парк.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com