Празник за деца и кучета ще се проведе на 1-ви юни

За трета поредна година, на 1-ви юни от 17.00  часа, пъстър празник ще събере любители на кучета и техните компаньони на поляната до кучешката градина „Куйбишевска“ в Стара Загора.  Събитието предвижда  забавни демонстрации с кучета, игри с децата и много награди, песни и танци, изпълнени от талантливите малки старозагорчета от ДЮТС „Броеничка” и ВГ „Звездопад”. Организатори са Кучешко училище „Кучилище”, с подкрепата на Община Стара Загора.

За първи път  в програмата ще има конкурс „Моят прекрасен домашен любимец”, в две категории –  екстериор и послушание. Специално в празника  ще се включат с демонстрация полицейските кучета, а за всички деца и гости ще има информационна зона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа  и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.

Организаторите канят децата да участват в конкурса и да покажат колко добри и послушни са техните любимци, затова  няма ограничения за породата  и големината. Категориите са две – външен вид и послушание  (изпълнение на всякакви команди и номера),  а  за победителите ще има много награди. Записването стартира от 16:30 часа на място.

Всяко издание има мото, което цели да възпитава добро и толерантно отношение към животните, да показва, че кучетата могат да бъдат отлични приятели и спътници, когато са възпитани от своите стопани.

Тази година, в програмата ще се включат две кучета от приюта, които търсят дом и ще покажат, че бездомните кучета също могат да бъдат чудесни домашни любимци ,еднакво достойни като породистите, и заслужават да бъдат осиновени.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com