По Скайп: Оставиха в ареста баща, изнасилвал дъщеря си

Окръжен съд-Стара Загора за трети път остави без уважение искането на подсъдим баща, изнасилвал дъщеря си за изменение на взетата му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в „домашен арест“, съобщиха от пресцентъра на съда.

Провеждането на съдебното заседание, както и произнасянето на определението на съда, бе осъществено от състав на Окръжен съд дистанционно чрез Skype-връзка със Затвора – Стара Загора, съгласно издадена заповед на и.ф. председател на съда предвид обявеното извънредно положение в страната.

В молба си до съда подсъдимият мотивира искането си за изменение на мярката му за неотклонение с фактите, че има постоянен и настоящ адрес, постоянна работа, няма опасност да се укрие, както и че не се е укривал от разследващите органи и не е бил издирван от тях.

Той е привлечен като обвиняем за това, че: от декември 2014 г. до март 2019 г., в дома си в старозагорско село, многократно, като родител на малолетно момиче, родено през 2006 г., чрез използване на положение на надзор и употреба на сила и заплашване, я е изнасилвал.

От декември 2018 г. до март 2019 г., в дома си в село в област Стара Загора, четири пъти, се е съвкупил с дъщеря си, ненавършила 14 години, като я е принудил към това със сила и заплашване.

От 2016 г. до март 2019 г., е склонявал 14-годишната си дъщеря да гледа порнографски филми. 
Окръжен съд прие, че на този етап от наказателното производство мярката за неотклонение “задържане под стража” все още се явява тази – да се попречи на подсъдимият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на съда подлежи на обжалване или протестиране в 7-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив

Дарик

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com