Сватби

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден 19-годишен младеж на две години лишаване от свобода

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден 19-годишния  М. Д. за това, че се съвкупил с лице ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл.152 от НК  – престъпление по чл.151,ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Стара Загора му е наложил наказание от две години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.  Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал вината си.

М.Д. и 13-годишното момиче се познавали и били в приятелски отношения. Вечерта на 10 срещу 11.12.2016 г. малолетната гостувала с баща си в дома на М.Д. в село З., общ. Стара Загора. Пострадалата и М. Д. се усамотили и заключили в отделно помещение в жилището, където той осъществил полов акт с малолетното момиче. На следващия ден тя съобщила на близките  си, които сигнализирала органите на полицията.

М. Д. е неколкократно осъждан за престъпления против собствеността – кражби, като е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“. Той е освободен от затвора на 16.02.2016 г. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com