„Почисти работното си място. Дай пример!“

Поемайки ангажимент за опазване на околна среда за бъдещите поколения, Ате Пласт още веднъж добави и действия към думите си. На 05 ноември, само дни преди отбелязването на четвърт век, от създаването на фирма Ате Пласт, служителите на компанията почистиха замърсените територии около своите производствени бази. В инициативата се включиха и служителите на Елкомерс и Евриком.

Кампанията „Почисти работното си място. Дай пример!“ е част от CSR програмата /корпоративна социална отговорност/ на Ате Пласт ООД, под чиято обща шапка само месец по-рано бе реализирана и инициативата „Личности за пример“ *.

„Концепцията за опазване на околната среда трябва да бъде възпитавана от ранна детска възраст, а децата учат най-лесно, следвайки примера на възрастните“ сподели Мария Жекова, управител на Ате Пласт и настоящ общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. Целта на кампанията е да бъдем отговорни към природата и бъдещето на нашите деца, апелирайики за по отговорно отношение към отпадъците.

В усилията си за намаляване на своя отпадък, насърчававайки повторната употреба, Ате Пласт получи преди месеци и безценно признание чрез сертификата PRS Green Label за приноса си към системата за използване и рециклиране на CP палети. „Гледайки към бъдещето, трябва да мислим иновативно и да сме много по-отговорни – и като потребители и като производители“ сподели още търговският директор на Ате Пласт Теодора Желязкова.

В следствие от кампанията „Почисти работното си място. Дай пример!“ бяха събрани десетки чували с боклуци. Участващите компании обещаха да повторят инициативата на пролет, привличайки още старозагорски фирми и разширявайки периметъра.

* С финансирането по програмата „Личности за пример“ бе реализиран проекта за поставяне на логото на западната част на сградата на целодневна детска градина № 34 “Райна Княгиня” в Стара Загора, както и така нужното ни в днешни времена послание от Васил Левски „Дела трябват, а не думи“, което може да се види на метоха в града на липите.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com