Connect with us

Стара Загора

Поредица успехи за старозагорските таланти от Вокална студия “Усмивки”

Published

on

Вокална студия “Усмивки” продължава да постига успехи в националната и международната сцена. Предварителни доказателства за това дойдоха под формата на награди от Международен дистанционен конкурс “DIGI-FORM-ART”, Полша в рамките на проекта Културен керван:


Елия Внукова – втора награда, категория “Коледна песен”
Анелия Иванова – награда, категория “Джаз”
Деница Иванова – втора награда, категория “Песен от филм”
Кристина Гайдова – втора награда, категория “Коледна песен”

Вокалните педагози Жанина Янкулова и Елена Маликатова получиха специални благодарствени писма от директора на конкурса Robert Tomasz Zieba.

От 7 до 11 януари 2021 г. в Даугавпилс ,Латвия се проведе III-тия Международен конкурс за млади певци на коледни песни, престижен форум за хорове, вокални ансамбли и солисти. В него се състезаваха около 2000 младежи от 15 държави: САЩ, България, Беларус, Грузия, Хърватия, Казахстан, Русия, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Швеция и Украйна.

Представянето на участниците бе оценявано от осем експерти по вокална музика – председатели на журито: Леонардо Саглиока от Италия и Инеса Бодяко от Беларус ,и членове: Едгарс Знутинс и Йелена Бореле от Латвия, Марцин Томчак от Полша, Сергей Савенко от Украйна , Инна Шорохова и Лариса Ярукая от Русия.

В тази оспорвана конкуренция “Усмивки” от трета група станаха носители на втора награда в категория “Съвременна коледна песен” и трета награда в категория “Традиционна коледна песен”.

На 18 февруари 2021 от родния град на Васил Левски – Карлово – пристигна присъдената първа награда в категория „Вокални групи” от Националния конкурс за млади изпълнители “Песенна палитра” от професионалното жури (Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Ефтим Чакъров, Асен Митев, Антония Маркова, Петър Алексиев и Емил Струнджев).
В средата на м.декември 2020г. вокалната студия получи дългоочакваната диплома за присъдената първа награда на Усмивки от трета възрастова група от Международния конкурс за млади певци “GOLDEN VOICE”, организиран от Европейския център за култура и изкуства в Малта, който се проведе през месец октомври.

В последния ден на декември 2020г. нови награди зарадваха Усмивките – за участието си в Националния конкурс за детско творчество ”Коледна звезда”, гр. Тутракан, те бяха отличени с две първи награди за формациите си от 2-ра и 3-та група и втора награда за солистката Елия Внукова.
 

Continue Reading

Стара Загора

Кола блъсна велосипедист в Стара Загора

Published

on

На 14.04.2021 г. в гр. Стара Загора, по ул. “Цар Иван Шишман”, се е движил л.а. “Форд”, управляван от 29-годишен мъж. Същият не е пропуснал и блъснал движещ се с предимство по велоалея 41-годишен велосипедист. В следствие на удара велосипедистът е получил разкъсно-контузни рани по главата и тялото.

Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора със съмнение за фрактури на трети и четвърти шийни прешлени, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни. В сектор “Пътна полиция”, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство чл.343, ал.1 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Отново кола осъмна с нарязани гуми в Стара Загора

Published

on

На 14.04.2021 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 26-годишен мъж от гр. Стара Загора, че за времето от 22:00 ч. на 13.04.2021 г. до 07:00 ч. на 14.04.2021 г. е счупено предното панорамно стъкло и са нарязани четирите гуми на личния му автомобил „Фолксваген“, който е бил паркиран в междублоково пространство в гр. Стара Загора, кв. “Самара 3“.

Образувано е досъдебно производство  по чл.216 от НК.

Continue Reading

Стара Загора

Фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021 организират в старозагорското село Преславен

Published

on

За втора година кмеството в старозагорското село Преславен и читалище “Димитър Наумов-1908” в населеното място обявяват началото на цветна надпревара- фотоконкурс “Моята цветна градинка” 2021.


Конкурсът ще се проведе в четири категории:
*красива цветна градина;
*интересни идеи и декорации в градината;
* поддържано и приветливо тротоарно пространство;
* Многообразие от цветя и други растения.


Снимки могат да бъдат изпращани на фейсбук страницата на читалището до края на месец май. Компетентно жури ще оцени и награди победителите. Лауреатите от всички категории в конкурса ще отидат на голям регионален финал.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com