Поне още месец продължава строежът на оградата на Второ основно училище

Вече повече от пет месеца продължава ремонтът на южната ограда на двора на Второ основно училище “Петко Р. Славейков”. Строежът затруднява ученици и пешеходци заради натоварената улица под училището и затворения тротоар. 

Дейностите по изграждането на нова подпорна стена в южната част на двора на училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора започнаха в началото на август миналата година. Премахването на старата каменна ограда се наложи, тъй като вертикални пукнатини в зида и опасно накланяне към улицата представляваха риск не само за учениците, но и за всички преминаващи по северния тротоар на бул. „Ген. Столетов“. Според първоначалните планове на Общината, която е и възложител на проекта, се очакваше ремонтът да приключи до първия учебен ден. Пет месеца по-късно строителните работи продължават, а родители недоумяват какви са причините за това.

Директорът на училището  Милена Желязкова заяви, че няма информация докога ще продължат строителните дейности. Тя призна, че ремонтът създава редица неудобства за ученици и родители, но бе категорична, че са взети всички мерки за безопасността на децата.

Основната причина за забавянето на строежа е, че търсихме конструктивни решения, за да запазим дърветата, които са в непосредствена близост до оградата, обясни главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева. Тя увери, че се прави всичко възможно поне до началото на втория срок достъпът до южния вход на училищния двор да бъде осигурен.

Новата ограда и входът ще бъдат съобразени с предишната ѝ визия и ще кореспондират със сградата на училището, която е архитектурен паметник на културата, уточни арх. Грозева.

радио Стара Загора

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com