Стара Загора

Полицаите отлагат протеста си

Най-голямата синдикална организация в МВР – Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), чиито представители от седмици протестират и дори направиха палатков лагер пред парламента, отлагат заявения за 5 юли протест и оттеглят исканията за оставки.

Позицията на СФСМВР идва, след като вчера, 29 юни, полицейският синдикат и МВР започнаха преговори, насочени към разрешаване на поставените от СФСМВР искания, довели заедно с проекта за пенсионна реформа до протест на служители от сектор „Сигурност“, започнал на 12 юни и продължаващ вече повече от 18 дни.

Във връзка с поетите конкретни ангажименти от страна на политическото ръководство и предстоящи срещи с представители на парламентарни групи в 43-тото Народно събрание, УС на СФСМВР взе решение да отложи провеждането на протестен митинг на 5 юли до приключване на преговорите с МВР и официализиране на постигнатите резултати, удовлетворяващи федерацията. В противен случай ще бъдат предприети и други протестни действия, заявяват от полицейския синдикат.

От СФСМВР ще удължат присъствието си в палатковия лагер пред Народното събрание, тъй като исканията им по отношение на планираната пенсионна реформа в сектор „Сигурност“ все още не са удовлетворени и до приключване на преговорния процес с МВР.

От федерацията считат, че към момента оставките на членове на политическото ръководство на МВР не са актуални. Протестиращите обаче са категорични, че директорът на Пожарна безопасност и защита на населението главен комисар Николай Николов, трябва да подаде оставка, като това искане не подлежи на обсъждане и няма да бъде направен компромис в това отношение.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com