Стара Загора

Патриотите с предложение лихвоточки да се ползват при плащане на местни данъци

55 000 души чакат у нас да им бъдат изплатени тези компенсаторни средства

Депутати от Парламентарната група на „Обединени патриоти“ внесоха в Народното събрание Законопроект за лихвоточките, който дава нови възможности на правоимащите граждани.

„Удължихме срока, в който да могат да се използват като инструмент лихвоточките. Предвиждаме до 2018 година да се подават заявки, а до 2020 – да се  изплащат“, посочи депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Христиан Митев. Той уточни, че такова изменение е наложително, тъй като срокът е изтекъл през 2016 година, а 55 000 души у нас чакат да им бъдат изплатени лихвоточките.

На второ място вносителите на законопроекта са предвидили възможността лихвоточките да се използват не само при закупуване на жилище от правоимащи, а и като платежен инструмент при местните данъци и такси. Това ще даде още една възможност правоимащите граждани да използват лихвоточките си.

На трето място сме предвидили възможността лихвоточките да бъдат наследявани, посочи още Христиан Митев. В законопроекта е предвидено всяка година от държавния бюджет да се заделят 20 млн.лв. за да бъдат изплащани компенсаторните средства.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com