Сватби

Парламентът под обсада! Протест и контрапротест заради Волен Сидеров

Истинско дежа вю ще преживее днес столицата. Протест и контрапротест ще се срещнат пред сградата на парламента, също като по времето на управлението на правителството на Пламен Орешарски. Този път обаче причината е Волен Сидеров.

Точно в 8 ч. пред парламента се събират привържениците на Волен Сидеров. Очаква се да пристигнат членове и симпатизанти на “Атака” от цялата страна, за да се противопоставят на решението за сваляне на депутатския имунитет на Сидеров и на искането на главния прокурор Сотир Цацаров да го арестува. През целия ден вчера и цяла нощ партийната телевизия “Алфа” приканваше всички хора от страната, които подкрепят Сидеров, да дойдат на протеста.

По същото време пред парламента започва и контрапротест. Участниците му се организирали по “Фейсбук”. За мото на протеста си те избраха “Je suis НАТФИЗ”, за да си придадат тежест чрез аналогията с големите протести във Франция и цяла Европа заради нападението над редакцията на “Шарли Ебдо”. Протестите минаха тогава под мотото “Je suis Charlie”.

Още вчера Волен Сидеров обяви, че сам няма да се откаже от депутатския си имунитет. Според него целта на ареста му е  той да бъде публично унижен с белезници, както Никола Петков през 40-те години на миналия век.

Съставянето на парламентарна комисия за отнемане на имунитета на Волен Сидеров ще бъде първата точка на днешното заседание на парламента. Депутатите от ГЕРБ  и от управляващото мнозинство вече решиха, че ще внесат предложение за изменение на конституцията и по-точно на чл. 70 като оставят правото на депутатски имунитет само за изказвания в залата и при гласуване.
ПИК

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com