Стара Загора

Паметникът на Тервел ще бъде подарен на друг град, ако до 10 април няма реакция от община Стара Загора

Не се осъществи инициативата за построяването на паметник на кан Тервел в Стара Загора през 2018 г. за европредседателството на България. Това каза на пресконференция в София Петко Колев – председател на общобългарската фондация “Тангра танакра”, и председател на Инициативния комитет за изграждането на паметника.

Той добави, че е било определено място, където да бъде издигнат паметника на кан Тервел, което след това е било променено. „Беше обявен публичен конкурс за проект на паметника и се явиха три колектива. Комисия, съставена от членовете на Инициативния комитет, с участието на членове на СБХ, определи за победител проекта на Борис Борис и на Милен Маринов“, информира Колев. Той каза обаче, че “нямат никакъв отзив от страна на общината в Стара Загора на писмата им, за да им бъде издадено разрешение за построяване на паметника”.

Решението на Инициативния комитет е да изчака десет дни, до 10 април 2019 г., евентуалното положително действие на общината в Стара Загора и след този срок ще подари проекта за паметник на кан Тервел за реализирането му в патриотичен български град, заяви още Петко Колев. БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com