Паметникът на Тервел ще бъде подарен на друг град, ако до 10 април няма реакция от община Стара Загора

Не се осъществи инициативата за построяването на паметник на кан Тервел в Стара Загора през 2018 г. за европредседателството на България. Това каза на пресконференция в София Петко Колев – председател на общобългарската фондация “Тангра танакра”, и председател на Инициативния комитет за изграждането на паметника.

Той добави, че е било определено място, където да бъде издигнат паметника на кан Тервел, което след това е било променено. „Беше обявен публичен конкурс за проект на паметника и се явиха три колектива. Комисия, съставена от членовете на Инициативния комитет, с участието на членове на СБХ, определи за победител проекта на Борис Борис и на Милен Маринов“, информира Колев. Той каза обаче, че “нямат никакъв отзив от страна на общината в Стара Загора на писмата им, за да им бъде издадено разрешение за построяване на паметника”.

Решението на Инициативния комитет е да изчака десет дни, до 10 април 2019 г., евентуалното положително действие на общината в Стара Загора и след този срок ще подари проекта за паметник на кан Тервел за реализирането му в патриотичен български град, заяви още Петко Колев. БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com