Свържете се с нас

Стара Загора

Паднали дървета и счупени автомобили заради силния вятър в Стара Загора

Published

on

На шест сигнала за паднали дървета са реагирали от община Стара Загора, съобщи заместник-кметът Радостин Танев. В два от случаите клоните са повредили паркираните в близост автомобили.

Няма сигнали за пострадали хора или за щети по селата в общината.

Очаква се в неделя поривите на вятъра да са още по-силни, допълни Радостин Танев:

Имаме подготовка, включват се служители на Инспектората и дежурни, които имат готовност да се включат в разчистването. Говорили сме и с фирми, които да помогнат с камиони и багери, ако се наложи. 

Един от големите прозорци на сградата на община Сливен се е счупило заради вятъра. Паднало е стъклото на зала „Май“, където заседава общинският съвет. В сливенско скоростта на вятъра достигна 34 метра в секунда.

В Хасково измерената скорост на вятъра е близо 83 км/ч. В противопожарната служба са подени сигнали за паднали дървета и съборени огради. За денонощието са регистрирани  близо 23 литра на квадратен метър валежи в село Долно Черковище. За  утре за Хасковска област е обявен жълт код за силен вятър. Очаква се поривите на вятъра да достигнат 90 километра в час. БНР

Продължете с четенето

Стара Загора

С панихида и възстановка почитат 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му

Published

on

С богата програма, в събота, под връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му.

На  20 юли тържествените чествания ще започнат в Казанлък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на местните участници в четата на Хаджи Димитър – Христо Янъков и Стефан Орешков и пред паметната плоча на Стефан Караджа на бул. “23 Пехотен Шипченски полк”.

Тържественото отбелязване на 156-ата годишнина от Бузлуджанската епопея ще започне в 11 часа под историческия връх, където ще бъде отслужена панихида в памет на героите.

Национално дружество „Традиция“ са подготвили и мащабна възстановка на Бузлуджанската епопея и последната битка на четата. В нея ще се включат 27 клуба на дружеството от цялата страна.

Ще бъде раздаден и традиционния обреден курбан.

Община Казанлък е организирала и транспорт за желаещите да посетят историческото място, автобусите потеглят в 9 часа от хотел „Казанък“.

Продължете с четенето

Стара Загора

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово, има двама пострадали

Published

on

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово. Сигнал за пътния инцидент, станал до бензиностанцията на изхода на селото, е получен малко след 12:30 часа. Има пострадали. Това потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там посочват, че пострадалите са 68-годишният водач на един от автомобилите и 58-годишна пътничка, пътувала в едно от другите превозни средства, участвали в инцидента. На двамата им се оказва медицинска помощ.

Катастрофата е между три леки автомобила, управлявани от трима мъже на 68, 70 и 50 години.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати.

Снимка фейсбук

 

Продължете с четенето

Стара Загора

Забраняват влизането в язовир „Копринка“, ще се ползва от самолети за пожарите

Published

on

Забранява се влизането във водите на язовир „Копринка“ с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък.

Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват водата от язовира за гасене на бушуващите пожари в страната ни.

Машините ще зареждат вода директно от язовира, в движение.

Поривът на вятъра при загребването на вода е с огромна сила и молим всички да се съобразят със забраната, заради собствената си безопасност, посочват от община Казанлък.

Продължете с четенето
Реклама Enter

Новини от Казанлък

Can't extract feed: https://kz7.bg/?get_posts=1&count=7.

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com