От днес до 31 декември можем да сменяме личния си лекар

От днес до 31 декември всички здравноосигурени лица могат да сменят личния си лекар. За смяната на личния лекар е необходимо да се посети лекаря, който сте избрали, със здравната си книжка. Съответно той попълва данните си в нея и включва в списъка си с пациенти.

Не е необходимо за смяната на личен лекар да отидете при стария и да го уведомите за това. Смяната на личен лекар се извършва по служебен път в районната здравноосигурителна каса.

През 2020г. няма промени в процедурата, потвърди за Радио Стара Загора директорът на РЗОК д-р Жулиета Здравкова. Заради Ковид пандемията, тя препоръчва смяната на личен лекар да се извърши по електронен път, чрез попълване на съответния формуляр на сайта на здравната каса. Регистрационните форми са три, по избор в зависимост от нуждата – за първоначален избор на общопрактикуващ лекар, за постоянен избор на общопрактикуващ лекар и за временен избор на общопрактикуващ лекар. Можете да ги отворите тук.

4483 заявления за смяна на личен лекар са постъпили в РЗОК Стара Загора през юни 2020г., когато беше предходният период за процедурата, допълни д-р Здравкова. БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com