Сватби

От ГЕРБ поискаха оставката на ЦИК

Минах покрай зала „Арена Армеец”, все още там има полиция, има линейки, излизат хора. Това е 48-ят час след приключване на изборния ден и е сценарий за нов „Костинброд”, нищо друго. Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, в  ефира на Нова телевизия.

„Можем да говорим, че нещо се е случило случайно, поради несработване на различни механизми, но е заложено в Изборния кодекс точно това да е принципът на действие на ЦИК и ОИК”, заяви тя. По думите ѝ, около 1 600 са секциите в София, това е огромен брой секции и протоколи. „Тази година, пак заради Mая Манолова, избираме и кмет на кметства със 100 човека жители, районни кметове, до преди това те се назначаваха”, припомни Десислава Атанасова.

„В Кодекса е записано, че състава на ОИК е 19 човека, дори за град като София”, поясни тя, като добави, че през месец август Йорданка Фандъкова е поискала, увеличаване на членовете на Общинската избирателна комисия, с оглед на това, че e била сигурна, че ще настъпи нещо подобно.

Тя добави, че е гласувала против Мая Манолова да стане омбудсман, и че всеки носи отговорност за собствената си позиция.

„ЦИК трябва моментално да подаде оставка”, допълни Десислава Атанасова.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com