Отправиха послания в стихове към младите шофьори в Стара Загора

Днес в  Деня на безопасността на движението по пътищата, старозагорски ученици от Младежки общински съвет се включват с една нова инициатива –  „10 златни съвета на младия шофьор”.

Целта на проекта е да привлече вниманието на младежите, наскоро придобили правоспособност, към рисковете на пътя и отговорността им като водачи на МПС и  отново да се акцентира в превенция на безразсъдността по пътищата.

Посланията са в стихотворна форма и чрез тях авторите напомнят на своите връстници за правилата, които трябва да се спазват на пътя. Проектът е изцяло по идея на членове на Младежки общински съвет – Сава Димитров, който за пръв път я сподели, Виктория Димитрова – която написа текстовете и Живко Колев, който изработи дизайна.

Според младежите всеки казва, че знае правилата за движение по пътищата, но катастрофите не намаляват. Жертвите винаги са  нечии близки,  роднини, приятели, познати.

Целта им е техните послания да стигнат до младите хора, които скоро са взели шофьорска книжка и още веднъж да им напомнят, че животът е безценен.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com