Откриха първия национален индивидуален турнир по пожароприложни спортове за купата „Севт III“

Зам.- областният управител Димитър Драчев откри днес Първия национален индивидуален турнир по пожароприложни спортове за купата „Севт III“, който се проведе в Казанлък. 24 състезатели – пожарникари от регионални служби от цялата страна и членове на спортни пожароприложни клубове, се включиха в оспорваната надпревара.

В приветствието си г-н Драчев поздрави организаторите на турнира за добрата идея и пожела на участниците успех. Комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН също пожела на колегите си спортсменски дух и най-добрите да победят.

Състезанието премина в два кръга. В първия огнеборците катериха с щурмови стълби учебна кула с височината на четириетажна сграда, във втория бягаха по 100-метрова пътека с препятствия.

В катеренето със стълба първото място грабна Георги Георгиев, пожарникар от Чирпан. Той изкачи кулата за 14.74 сек. Това време е само със секунда по-малко от световния рекорд в тази дисциплина от пожароприложните спортове.

В бягането най-добро време – 17.79 сек. показа Велин Иванов от РД ПБЗН Стара Загора.  

Победител в крайното класиране и първи носител на купата „Севт III“ с най-много стана Георги Георгиев, който взе сумарно най-много точки от двете дисциплини. След него се наредиха Християн Христов от Плевен и Велин Иванов.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com