Откриха пребазираното родилно отделение в сградата на УМБАЛ (СНИМКИ)

Тържествено откриха новото родилно и неонтологично отделение в сградата на УМБАЛ-Стара Загора. До десет дни там ще проплаче първото новородено бебе.

откриване на АГ комплекс

Dariknews.bgНа откриването присъства министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който поздрави ръководството на болницата, както и целия медицински персонал, за успеха на лечебното заведение през изминалата година.

откриване на АГ комплекс

До преди две години старозагорската болница беше пред фалит. Към момента е четвъртата болница по големина на приема в югоизточния регион с 26 000 приети и излекувани пациенти за изминалата година и родени над 1200 бебета.

С общи усилия само за една година болницата излезе на печалба от 705 000 лв. За 2018 г. УМБАЛ-Стара Загора успя да увеличи собствените си приходи с 13% и да намали общите си задължения си с над 10%”, каза министър Ананиев.

откриване на АГ комплекс

Министърът се ангажира да убеди правителството в необходимостта от пребазирането на старата сграда на АГ-комплекса в нов комплексен медицински център.

откриване на АГ комплекс

„Предложението ни е държавата да прехвърли собствеността на сградата на Общината, а ние да прехвърлим на Министерство на здравеопазването земята под УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович““, обясни преди месец кметът Живко Тодоров.

откриване на АГ комплекс

Предвижда се след промяната на собствеността в нея да бъде преместена голяма част от общинската доболнична помощ, старите постройки, в които в момента се помещават ДКЦ-тата, да бъдат премахнати, а на тяхно място да бъде изграден паркинг.

откриване на АГ комплекс

Условията, които трябваше да покрият новите помещения на родилното и неонтологичното отделение са по европейските стандарти – специален вид мазилки, осветление съобразено с изискванията, антибактериално покритие по стените в неонтологията и най-модерна техника,която да гарантира адекватни грижи към родилките и новородените.

откриване на АГ комплекс

До края на месеца в изцяло обновените стаи ще могат да се настанят 40 родилки, а Клиниката по неонатология ще може да приеме 28 бебета.

откриване на АГ комплекс

Dariknews.bg

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com