Сватби

Отварят първата денонощна книжарница в България

Първата в България денонощна книжарница отваря врати в Националния дворец на културата (НДК) в София. Директорът му Мирослав Боршош беше на гости в сутрешния блок по bTV. Новото “литературно пространство” ще се казва “Перото” и е част от цялостната стратегия за подкрепа на литературата.

“То ще е място, където писателите, поетите, издателите, преводачите и читателите ще могат да се събират. Представлява всъщност денонощна книжарница и библиотека: може да четете книгата, която обичате, а след това или да я оставите, или да я купите”, обясни Боршош.

Дали ще прекараш вечерта в някое заведение или литературният клуб – въпросът е да имаш възможност на избор, отвърна директорът на НДК на въпроса къде ще има повече хора – в заведенията или в денонощната книжарница.

“Започваме с много сериозна програма, почти всеки ден ще има представяния на книги. Всички издателства са добре дошли. В понеделник ще имаме специален литературен гид, в който хора, много свързани с четенето, ще представят най-новите книги, тенденции в литературата, авторите.

Няколко литературни клуба ще живеят на новото място. Започваме с 24-часово четене в 6 ч.”, съобщи Боршош.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com