Connect with us

Свят

Осъдиха 26-годишен водач, избягал от полицейска проверка

Published

on

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден И.Я., на 26 г., за това, че на 17.02.2019 г., в гр. Стара Загора, противозаконно пречил на орган на властта да изпълни задълженията си, като при подадени от полицейските служители сигнали със стоп-палка, светлинен и звуков сигнал, като водач на лек автомобил „Мерцедес“ с чужда регистрация, не се подчинил на органите на реда, като не спрял за проверка, а завил в обратна посока и на максимална скорост се отдалечил от тях, като така им попречил да изпълнят задълженията си – престъплението по чл. 270 ал.1 от Наказателния кодекс,

както и за това, че на 28.06.2019 г., в гр. Стара Загора, потвърдил неистина и затаил истина в писмена декларация пред органите на МВР, за това, че на 17.02.2019 г., не е управлявал лек автомобил, марка „ Мерцедес“ – престъпление по чл.313, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на съдебното разглеждане на делото е постигнато споразумение между прокуратурата и защитника на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Стара Загора, с което на И.Я. е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 5 години.

По делото е установено, че на 17 февруари 2019 г.,, около 2 часа, в гр. Стара Загора, И..Я. управлявал лек автомобил, марка „Мерцедес“, с чужда регистрация. Той се движел в локалното платно на бул. „Никола Петков“. По това време в района се намирал автопатрул на Първо РУ – Стара Загора. Полицейските служители подали светлинни и звукови сигнали, както и със стоп-палка, на водача да спре, за да извършат проверка. Те се приближили към него с патрулния автомобил. Вместо да се подчини на разпореждането на служителите на МВР. И.Я. натиснал газта и на заден ход се отдалечил с колата си. Двамата полицаи ясно видели, че И.Я. управлявал автомобила. При последвалото преследване, водачът успял да се отдалечи, като спрял автомобила извън гр. Стара Загора и избягал. По-късно колата била намерена. След като бил установен, И.Я. обяснил, че автомобилът управлявал не той, а неговата приятелка, което не било истина.

Определението на Районен съд – Стара Загора е окончателно.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Continue Reading

Свят

Промяна в разписанието на вътрешноградските автобусни и тролейбусни линии в Стара Загора от 16 април

Published

on

Във връзка с  въведената извънредна епидемична обстановка и действащите мерки за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на страната и конкретно в община Стара Загора, се въвеждат временни разписания на следните автобусни  и тролейбусни линии в работни и почивни дни, считано от 16.04.2021 год. /петък/:

Последните курсове на автобусните и тролейбусните линии от вътрешноградски транспорт ще се изпълняват до 22:00 часа.

Градски линии:

Линия 1:

  • Временно се преустановява изпълнението на тролейбусна линия № 1.

Линия 26:

§  в работни дни:

  • Курсът в 06:10 часа от Мототехника няма да се изпълнява.

Линия 20:

§  в работни дни:

·         Курсът в 06:00 часа от Тракийски университет се променя на 06:05 часа и ще се изпълнява от кв. „Железник“.

  • Курсовете в 13:30 часа, 14:30 часа и 15:30 часа от кв. „Самара“ няма да се изпълняват.
  • Курсовете в 14:00 часа, 15:00 часа и 16:00 часа от Тракийски университет няма да се изпълняват.

Междуселищни линии:

Линия 17:

–        в работни дни:

  • Курсът в 05:30 часа от с. Хрищени няма да се изпълнява.

Линия 62 и 65:

–        в работни дни:

Запазва се обединеният курс „кв. Железник – с. Преславен – с. Горно Ботево“ и обратно.

  • 18:40 от кв. „Железник“ по маршрута на с. Калитиново – с. Преславен => 19:20 часа от с. Преславен за с. Горно Ботево => 19:40 часа от с. Горно Ботево за кв. „Железник“.

Продължава наблюдението на пътникопотока и при необходимост дружеството запазва правото си да предложи допълнителни промени както и да възстанови спрените курсове.

Община Стара Загора напомня, че при използване на градския транспорт трябва да се спазват всички въведени мерки за намаляване разпространението на COVID-19 и напомня на пътуващите граждани да спазват висока лична хигиена при пътуване, да носят необходимите предпазни средства, както и да се информират своевременно за актуалните маршрутни разписания на градския и междуградския транспорт.

Актуална информация на разписанието на автобусите и тролейбусите от обществения транспорт може да следите на: https://www.starazagora.bg/bg/gradski-transport

Continue Reading

Свят

При обработени 51%: ГЕРБ-23.59%, ИТН-20.66%, БСП-17.13%

Published

on

При обработени 51.19% СИК протоколи в РИК Стара Загора обобщените данни към 11:30 часа сочат запазване на досегашната конфигурация.

Обобщените данни са:

ГЕРБ-СДС                                   13 594         23.59%

ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД             11 908         20.66%

БСП за БЪЛГАРИЯ                         9 871        17.13%

ДПС                                                  4 903         8.51%

ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!        3 878            6.73%

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ      3 836            6.66%

ВОЛЯ И НФСБ                                2 012           3.49%

ПП ВМРО                                         1 773          3.08%

От Централната избирателна комисия съобщиха, че към 11:00 часа са обработени 66% от данните за страната.

Очаква се и до края на деня да бъдат въведени данните на ниво Районни избирателни комисии, а в късните часове трябва да започне повторното преброяване. Дарик

Continue Reading

Свят

Съветник сигнализира РИОСВ-Стара Загора за незаконни сметища по селата

Published

on

Информация за нерегламентирани сметища в две старозагорски села е подала в РИОСВ общинският съветник от „Възраждане“ Искра Михайлова. Общо четири били обособените купища със смет в Арнаутито и Загоре, а сигналът за тях Михайлова е получила от жители на двете села.

„Това, което получих като информация от хората е, че сметищата са от години. Жителите на Загоре са сигнализирали кмета на Загоре неколкократно. Те са и видими с просто око“, посочи в интервю за Радио Стара Загора общинският съветник.  

В имейли до кметовете на двете села тя настоява за информация за причините, поради които не е взето отношение досега по сигналите на хората. „Искам да разбера дали те имат проблем да се справят с тях и дали не бих могла аз да им помогна, да съдействам чрез Община Стара Загора и чрез Общински съвет“.

По отношение на инертния материал, за който преди дни Искра Михайлова алармира, че е струпан в парк „Бедечка“, тя съобщи, че има уверението на Община Стара Загора и лично на кмета Живко Тодоров, че мястото ще бъде изчистено. Не е установено обаче, кой е струпал чакъла. „От общината, както и аз допуснах, предполагат, че собственик на увеселително съоръжение, участник в панаира за празника на града, е направил това без разрешение, за да не се разкалва мястото“, сподели още Искра Михайлова. БНР

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com