Стара Загора

Осъден за купуване на гласове – отново кандидат за общински съветник в Стара Загора

Единственият осъден за търговия с вот за парламентарните избори през 2013 година, днес е кандидат за общински съветник в листата на Реформаторския блок в Стара Загора, съобщава Нова телевизия.

Преди две години докато е общински съветник от ДПС Юсни Ибрям е давал по 44 лева на хора от село Хан Аспарухово, за да си издадат лични карти. А в замяна – да гласуват. Получава 8 месеца пробация след като сключва сделка с прокуратурата. Не скрива, че е търгувал за ДПС и в зала се признава за виновен. А извън нея – за жертва.

Юсни Ибрям не е осъждан преди да си признае, че е купувал гласове. В политиката влиза през 2005 година начело на ДПС Стара Загора. Изкарва два мандата в Общинския съвет. Екип на Нова не успя да разбере с какъв бизнес се занимава той в момента и откъде са доходите му. Той спря да си вдига телефона щом разбра, че го търси телевизията, а негов приятел разясни, че е в Одрин… да си купи баклава.

В листата за тези избори Юсни Ибрям попаднал на 26-о място с благословията на местната структура на партия „Свобода и достойнство“ на Корман Исмаилов. Местния отговорник на партията Сунай Хаджъ също не отговаряше на телефона си. От ръководството на „Свобода и достойнство“ в София предпочетоха да запазят мълчание.

Партньорите им от партията на Меглена Кунева в Стара Загора разказват, че никой не е обсъждал с тях кандидатурата му. И затова се отказват от номинации, а заради Юсни друг кандидат за общински съветник от листата на Реформаторите инж. Иван Тенев се отказва от изборната надпревара.
Източник: Нова ТВ/OFFnews.bg

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com