Connect with us

Стара Загора

Огледален ден, който отразява нашата вътрешна същност

Published

on

Луната е в знак Везни до 22:39ч на 2 март

Луната в този знак спомага за намаляване на конфликтността и способства за мир и хармония. В същото време придава известна нерешителност и склонност към колебания. Трудно е да се вземе важно решение, да се направи избор. Човек може да се колебае дълго време между всички плюсове и минуси, да търси както предимства, така и недостатъци, да мисли, но да не стига до еднозначни изводи. Затова отлагайте важни решения за по-добри времена.

Уязвими стават са бъбреците, ендокринната система, най-вече подстомашната жлеза. Хора с диабет и проблеми с панкреаса трябва да особено внимателни.

Продължава 18 лунен ден до 20:54ч на 1 март (от 19:38ч на 28 февруари)

Огледален ден, който отразява нашата вътрешна същност. Помнете, че днес събитията и хората около вас са вашият огледален образ. От хората можете да разберете как ви виждат отвън. Ако са ви посочили недостатъците, не се обиждайте, а помислете как да ги поправите. Ако ви хвалят за нещо, тогава не го приемайте само като ласкателство. Днес хората са склонни да говорят истината лице в лице.

Ден на пасивната енергия. Човек може да се отпусне и да попадне под нечие влияние. Хората несъзнателно изпадат в заблуда. Ден на маските, измамите и интригите. Можете да се натъкнете на лицемерие, да си навлечете неприятности. Пазете трезвен ума си. Внимавайте за лошите си навици, не позволявайте на егоизма и суетата да ви завладеят. Днес е лесно да се поддадете на илюзии и низши инстинкти, затова е важно да се концентрирате и да не се отпускате.

Щастлив ден ще бъде за тези, които са предпазливи, благоразумни и сдържани. За останалите има риск да изпаднат в грях. Може да ви се струва, че някой се опитва да ви заблуди. Не се поддавайте на зова на тъмни мисли и още повече – на чуждо влияние. Самодоволството и гордостта са най-лошите ви спътници днес. Днес са възможни кавги с колеги, приятели, близки. Първата половина на деня носи неприятни изненади. Причините за конфликтите изглежда възникват от нищото. Цари неразбиране и егоизъм. Бъдете дискретни и не се поддавайте на провокации.

Вашето поведение може да влоши здравето ви. Ако имитирате и се подигравате на другите, държите се саркастично или опитвате да превъзпитате човек, това ще доведе до влошено здраве и евентуално до заболяване. Болестите, които възникват днес, могат да бъдат дългосрочни. Лечението обикновено се забавя, тъй като заболяването е „маскирано“, обърква лекаря. В резултат на това човек може да бъде погрешно диагностициран и лекуван за съвсем различно заболяване.

Сексът в 18-ти лунен ден може да бъде спокоен, бавен и не толкова активен. Идеален ще бъде не толкова сексуалният акт, колкото еротичният масаж.

Лунната енергия благоприятства лечителите и хората, работещи с кармата.

Подстрижката активизира вашата енергия, засилва вашата харизма, което ще способства привличане на нови хора във вашия живот. Дори да нямате намерение да се подстригвате, малко отрежете от косите си, за да активизирате процесите на личностно израстване.

Покупки – подходящо е само за купуване на огледала и нищо повече.

Следва 19 лунен ден от 20:54ч на 1 март до 22:09ч на 2 март

16 слънчев ден – Исканията и молитвите към Бога и Висшите сили сега най-често достигат до тях и се изпълняват в този ден. Полезно е да се молите и покаете за всичките си грехове и неправилни постъпки. Добре е да гледате огъня на запалена свещ, докато се молите.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Continue Reading

Стара Загора

„Да прочетем старозагорските поети” – 23 април, парк “Пети октомври”, 11.00-13.30 ч.

Published

on

Обръщение към старозагорци от Слава Драганова, директор на Библиотека “Родина”:

Slava Draganova 200

Уважаеми приятели на книгите и четенето, каним Ви да отбележим заедно Световния ден на книгата и авторското право – 23 април. Присъединете се към нас в петък между 11:00 – 13:30 часа в парк „Пети октомври” на инициативата „Да прочетем старозагорските поети” – празнично четене с участието на старозагорски творци, ученици, библиотекари, книжари, културни дейци и граждани.

Каним Ви да се включите и в кампанията „Чети и се снимай 2” – ще издаваме безплатни читателски карти на всички, които се снимат със специалната рамка на библиотека „Родина” и покажат кадъра при записване в отделите Заемна за дома, Читалня и във филиалите.

Празникът е част от XVI маратон „Четяща Стара Загора”, който до момента е подкрепен с участия от 12 читалища, 16 училища, 10 детски градини и 8 институции, кметства, НПО и фирми от община Стара Загора. И тази година маратонът излезе извън пределите на Стара Загора и достигна до Мъглиж, Раднево, с. Дъбово и до ДГ „Валентина Терешкова”, с. Ярджиловци, област Перник. Сред горещите застъпници на четенето са приятелите ни от Къща музей „Гео Милев”, Дирекция „Държавен архив”, Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян”,  Къщата на Архитекта, Книжарница в куфар и писателите Мария Донева, Никола Райков, Виолета Бончева…

Десетките клипове и снимки на  четящи деца и възрастни можете да видите на сайта на библиотека „Родина” и в социалните мрежи.

https://www.facebook.com/LibraryRodina
https://www.facebook.com/events/790048085218682/
https://www.rodina-bg.org/maraton-na-cheteneto
https://www.rodina-bg.org/info/goreshti-novini/1718-programa-na-xvi-maraton-na-cheteneto

Носенето на защитна маска за лице и спазването на социална дистанция от 1,5 м е задължително за участници и публика!

Continue Reading

Стара Загора

Ученици се включиха в инициативата „Заедно да почистим Стара Загора“

Published

on

През уикенда, чрез инициативата на Община Стара Загора „Заедно да почистим Стара Загора“ бяха почистени редица междублокови пространства, паркинги и паркова територия. В кампанията се включиха и ученици от 2 “б” клас, при 9-то ОУ “Веселин Ханчев”. Децата и техните родители, почистиха около беседката на емблематичното дърво „Стария чинар“.

„Инициативата изключително много се хареса на всички и с общи усилия напълнихме чувалите със смет.  На събитието присъстваха около тридесет доброволци, които бяха удовлетворени от добре свършената работа. Радвам се,че Община Стара Загора организира такива инициативи, в които ние, обикновените граждани , можем да допринесем за лика на красивия ни град“, разказа класният ръководител на учениците Елина Кючукова.

В кампанията се включиха общински съветници, спортни клубове и граждани. Вече започна извозването на събраните отпадъци.

Continue Reading

Стара Загора

138 са настанените с коронавирус в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора

Published

on

186 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие в област Стара Загора, което я нарежда на 3-то място в страната (след София и Пловдив).

138 са настанените с коронавирусна инфекция в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Свободните легла са 53.  Това съобщи за Радио Стара Загора директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев.  От тях в реанимация се намират 11 души, 3-ма са интубираните. Починалите за последното денонощие са 2-ма. Вчера и днес изписаните са общо 62-ма.  Професор Йовчев каза още, че в момента инсталацията за кислородни маски е натоварена максимално, защото продължава тенденцията много от хоспитализираните да са с ясно изразена дихателна недостатъчност. Средната възраст на настанените в болницата е 57 години. През последните дни натискът към Университетската болница е намалял, но ситуацията продължава да се следи внимателно, коментира проф. Йовчо Йовчев. Тенденцията е за намаляване на броя на леглата. 

Ваксинационният план в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ ще бъде възстановен до дни. Очаква се РЗИ – Стара Загора да достави необходимия брой ваксини. На територията на лечебното заведение вече има и записани желаещи. След доставката на препаратите ще има оповестена информация каква е бройката, кои са телефоните за записване и ще бъде изградена организация, каза още проф. Йовчев.

БНР

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com