Общо 522 случая на Covid-19 у нас, нови три в Стара Загора

Доказаните случаи на коронавирусна инфекция у нас вече са 522, 24 са регистрираните през последното денонощие. В болница са приети 10, изследвани са около 400 души, съобщи на редовния брифинг по темата ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. В Стара Загора случаите са вече 7, от които двама са в болницаНовите случаи в Стара Загора са три– лекар на 35 години и семейство майка и син, който се е върнал от Англия, а бащата е дал положителна проба ден по-рано.  Така вече цялото семейство е с положителни проби, каза ген. Мутафчийски. В Сливен има два нови случая. Две жени на 32 и 62 години са приети в многопрофилната болница.

Сред медицинските работници в стрната случаите вече са 23.

Излекуваните общо са 37, като сред тях новите са трима, които са установени с отрицателни проби  – жена от Хасково на 26 години, мъж на 57 години и мъж на 30 години от Благоевград. Сред излекуваните 23 са мъже и 14 са жени, а средната им възраст е 47 години.

57% от случаите са на мъже  – 299, а  жените 43%  – 223. Най-младият пациент е 1 на една година, а най-възрастният е на 86. Средната възраст на болните е 46 и половина  години.

За вчерашния ден починалите са четирима. Сред тях е мъж на 49 години от „Пирогов“, за който не е съобщено вчера, защото пробата му е потвърдена късно вечерта, обясни проф. Мутафчийски.

Общо починалите от инфекцията пациенти у нас са 18, средната им възраст е 65 години.

Няма нова област, в която през последното денонощие да са доказани нови случаи. 

Общо в Бургас заразените с коронавирусна инфекция вече стават 24, като в болница са 6; в Кърджали стават 9, в болница са 5-има; в Перник са двама, като те не са хоспитализирани, а предишните пациенти са изписани; в Пловдив общият брой за заразените е 30, от тях 14 са в болница, от които четирима са интубирани; в Русе  -1, който също е в болница, в Сливен са 8, като 6 са в болница, в София 308 са общо случаите, от които 111 са в болница, а 19 са интубирани в интензивни отделения; в Стара Загора 7 са случаите, от които двама са в болници.

Общо хоспитализираните заради Covid-19 са 192 души, като 26 са в интензивни клиники. БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com