Свържете се с нас

Стара Загора

Община Стара Загора ще съди родители на вандали

Published

on

Община Стара Загора ще съди  родителите на юноши, нанесли щети по скейтпарка в старозагорския парк „Артилерийски“, съобщи за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. Извършителите са установени по записите на камерите в района, уточни кметът. По думите му те са на възраст между 12 и 18 години. По първоначални данни щетите са на стойност около 4000 лв. След като се установи с точност сумата, необходима за възстановяването на съоръжението, ще бъдат подадени съдебните искове от Общината.

Сигналът за вандалската проява беше подаден от скейтборд клуба в града, по чиято инициатива е изградено съоръжението.  Повредени са настилката и едно от подвижните съоръжения, като последното е било изхвърлено в pool-a, или така наречения „басейн“, чиято повърхност е нарушена.

„На 16.01 ми се обади едно от момчетата, които карат тук, за да ми каже за случая. Вероятно е станало късно предната вечер“, разказа Стефан Тонев, председател на клуба.

Той е категоричен, че извършителите на вандалската проява не са от момчетата, които карат скейтборд, а са външни лица.

„Ние, които практикуваме тези спортове, много добре знаем колко време чакахме този скейт парк, оценяваме го и никой от нас не би си позволил такова нещо“, каза още Стефан Тонев. Според него е необходимо Общината, която е собственик и стопанисва съоръжението, да засили охраната на целия парк.

Проверката ни на място установи още, че само половин година след официалното откриване, състоянието на съоръжението не е добро. На много места настилката е увредена от неправилна употреба, част от пейките встрани са изкъртени, виражите са „изпъстрени“ с послания.

 

Градинките от северната страна на площадката са под наклон и при дъжд пръстта се свлича на бетоновата настилка, а калта има опасност да затлачи линейните отводнители.
„Разговаряли сме няколко пъти с общината да се отстрани този проблем, но досега  няма резултат“, поясни Тонев. Той отправи призив да се пази направеното и да не се допускат други такива случаи на вандализъм.

Стара Загора

Временна организация на движението и обходен маршрут на обществения транспорт по част от ул. „Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора

Published

on

С оглед осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително-монтажните работи за обект „Разширение на ул. „Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора, за времето от 23.03.2023 г. до 29.03.2023 г. се въвежда временна организация на движението по част от улицата. Тя касае участъка от ул. „Капитан Петко Войвода“ при  улицата, намираща се северно от ЦДГ „Бреза“ в кв. „Казански“ до ул. „Георги Байданов“. Няма да се ограничава преминаването през кръстовищата.

В тази връзка, в указания участък за определения период от време, общественият транспорт ще се движи по обходен маршрут.

Курсовете по линии № 3 и № 8, които обслужват „Средна гора“, ще се движат, както следва:

Посока Изток – Запад – бул. „Славянски“ – ул. „Анастасия Тошева“ – ул. „Калояновско шосе“ – ул. „Георги Байданов“ – ул. „Стамо Пулев“ – ул. „Одринска епопея“ – XIII ОУ – ул. „Кап. Петко Войвода“.

Спирки „Средна гора“, „ИВВЕКС“ И „Христо Ботев“ няма да бъдат обслужвани.

Автобусна линия № 22 ще се осъществява по следния маршрут:

Курс 07:10 часа „с. Еленино – кв. Зора“ – ул. „Калояновско шосе“ – ул. „Георги Байданов“ – ул. „Стамо Пулев“ – ул. „Одринска епопея“ – ул. „Христо Ботев“ – по маршрут.

Спирка „XIII“ ОУ няма да бъде обслужвана. Добавя се спирка „Одринска епопея“.

Община Стара Загора апелира водачите на МПС да шофират с повишено внимание и спазват стриктно вертикалната маркировка.

Продължете с четенето

Стара Загора

Стара Загора посреща международен турнир по борба тази събота

Published

on

В спортна зала „Стара Загора“ сила и тактика ще премерят над 300 състезатели, които ще се включат в традиционния турнир по борба, организиран в памет на Динко Петров. Спортисти от страната и чужбина ще влязат в надпреварата на 25 март (събота).

Официалното откриване е предвидено за 16.00 часа, а схватките започват още от сутринта. Организаторите на надпреварата са Община Стара Загора, Спортен клуб по борба „Берое“ и Българска федерация по Борба.

Продължете с четенето

Стара Загора

Определят местата за продажба на сладолед и слънчеви очила

Published

on

На 6 април, от 14.00 часа, в залата на Културен център „Стара Загора“, ще се проведе жребият за определяне на търговците, които ще продават слънчеви очила в периода 15 април – 30 септември. Утвърдената схема, критериите и изискванията за участие в процедурата са публикувани в сайта на Община Стара Загора, в секция „Обявления“ – https://www.starazagora.bg/uploads/posts/zapoved_10-00-473_2023.pdf

Заявленията за участие в жребия се подават в Административно бюро „Център”, лично от кандидатите или упълномощени от тях лица, от 08.30 часа на 27.03.2023 г. до 17.30 часа на 31.03.2023г.

На 12 април, от 10.00 часа, в Зала № 1, ет. 2, в сградата на Общинска администрация, ще се проведе публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем за период от 1 май до 31 октомври, на части от терени общинска собственост за разполагане на преместваеми обекти за продажба на сладолед.

Локациите по утвърдените схеми и критериите за участие са достъпни на сайта на администрацията, в секция „Търгове“ https://www.starazagora.bg/bg/targove/targ-za-otdavane-pod-naem-na-chasti-ot-imoti-obshtinska-sobstvenost-za-postavyane-na-premestvaemi-obekti-tip-hladilna-vitrina-za-prodazhba-na-sladoled-na-14-april-2023-g

Тръжната документация се предоставя на желаещите за участие до 12.00 ч. на 10.04.2023 г. – включително, от служителите към АБ „Център“ –  ул. „Хаджи Димитър Асенов“ № 22, срещу 50 лева /петдесет лева/с ДДС за всяка позиция, внесени в касата на АБ „Център“.

Депозитите за участие в търга се внасят до 16.00 часа на 10.04.2023 г. само по банкова сметка на Община Стара Загора:

„Уни Кредит Булбанк“ АД,

BIC код: UNCRBGSF,

IBAN: BG 65 UNCR 7000 3322 2363 87

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com