Сватби

Общината въвежда нова услуга за хората с ограничена двигателна активност

Община Стара Загора въвежда от днес нова услуга за гражданите, която да осигури административно обслужване от общинската администрация на възрастни хора и хора с увреждания, които са трудно подвижни или лежащо болни в домашни условия, или настанени в болнично заведение. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. В по-голямата си част заявленията, според нормативната уредба, задължително се подават лично от лицето-заявител на услугата или чрез нотариално заверено пълномощно.
За да заявят домашна визита на служител на Центъра за информация и услуги, гражданите трябва да представят бланка 119 на Министерството на здравеопазването, издадена от Общопрактикуващия (личен) лекар. В нея те ще дават заключение за състоянието на лицето и ще записват, че тя се издава за извършване на административно обслужване в домашни условия, поради невъзможност за самостоятелно придвижване до сградата на общинската администрация. Всеки ОПЛ ще може да издава такава бланка само за пациенти от своята листа.

Това се прави с цел да бъде предотвратена възможността за злоупотреба, обясни секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов. Той уточни, че общинската администрация има готовност да обслужва 150 души на месец в рамките на областния град. Услугата ще стартира днес, а заявки за домашни визити ще се подават на тел. 042/ 614 855 или на имейл адрес: delovodstvo@starazagora.bg.
Целта на въведената процедура е да подобри административното обслужване и осъществяване на основната цел на Общинска администрация Стара Загора, записана в Хартата на клиента, а именно „изграждането на модерна администрация, основана на принципите на ефективност, прозрачност и отчетност, в полза на хората, която да улеснява тяхната дейност, да направи комуникацията и отношението между отделния гражданин и общинското управление действително работещи и адекватни на съвременните европейски изисквания”.

Партньори на Общината са Регионалната здравно-осигурителна каса, Регионалната здравна инспекция, Старозагорската асоциация на ОПЛ и Районната лекарска колегия към Българския лекарски съюз.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com