Свържете се с нас

Стара Загора

Обучения по програмиране и дизайн в Стара Загора през есента

Published

on

Обученията са присъствени и насочени към всички с интереси в сферата

През октомври и ноември 2023 г. в Стара Загора стартират присъствени курсове по програмиране и дизайн. Те са насочени към хора с базови технически познания и такива от други индустрии, които искат да се преквалифицират и насочат към IT сектора. Подходящи са и за IT специалисти, които желаят да надградят знанията си в нови направления.

За курсовете

Обученията ще бъдат насочени в следните направления: Front-end, Python, SQL и бази данни, Графичен дизайн. Организират се от IT Академия Стара Загора, като всеки от тях е с различна продължителност. Всички курсове ще се провеждат присъствено, като часовете ще бъдат подходящи за учащи и работещи.

Лектори ще бъдат доказани специалисти от сферата, които освен добра теоретична подготовка, ще наблегнат и на практическата част. Това ще позволи на участниците да натрупат опит с проекти от реална работна среда. Като част от курса са предвидени и специални лекции за подготовка за интервю за работа в IT компании.

Кандидатстване

За курсовете могат да кандидатстват всички хора, които искат да се развиват в областта на програмирането и графичния дизайн. Повече за всяко едно от обученията можете да научите от линковете тук:

Курс FRONT-END Fundamentals 

Курс PYTHON Fundamentals 

Курс SQL Fundamentals

Курс Графичен дизайн

 

В поредица от събития ще бъдат представени професиите и програмите на различните курсове. Участниците ще могат да се запознаят и с лекторите, които ще споделят повече за своя професионален път и ще дадат съвети към навлизащите в IT сферата.

Професия “Графичен Дизайнер” – 12.09.2023 г. от 19 часа

Професия “FRONT-END Програмист” – 19.09.2023 г. от 19 часа

Продължете с четенето

Стара Загора

„Берое“ отново отваря фенмагазина и ще продава абонаментни карти

Published

on

ПФК „Берое“ стартира продажба на абонаментни карти за оставащата част от домакинските срещи от сезон 2023-2024 г., съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница.
Картите ще се продават от четвъртък (22 февруари) в Официалния фен магазин на „Берое“, който се намира на стадиона под Аязмото (северозападен вход). Магазинът ще работи до събота включително (14-18 ч.)
В деня на мача срещу „Лудогорец“ (26.02) абонаментни карти ще може да закупите и от билетната каса на южния вход.
Цените са както следва:
Обикновена абонаментна карта: 50 лв.
ВИП карта: 300 лв.
Продължете с четенето

Стара Загора

Двойно вдигат таксата за „Зелена зона“ в Стара Загора

Published

on

Двойно увеличение на таксата за паркиране в т.нар. „Зелена зона“ в Стара Загора предлага общинската администрация. Така един час престой за автомобил вече ще струва два лева, ако предложението бъде одобрено на предстоящата в края на месеца сесия на местния общински съвет. За Радио Стара Загора зам.-кметът Радостин Танев коментира, че това се прави, за да се намалят автомобилите в централна градска част, като припомни, че сегашната цена за час престой от един лев е дори по-евтина от билетчето за градския транспорт. И е най-ниската в страната.

Предвижда се повишение и на годишните карти за бизнеса. От 500 стават 1000 лв., което излиза по 2,74 лв. на ден, уточни още зам.-кметът.

Танев допълни, че вече са отстранени и проблемите с повечето паркомати в града.

Работи се и по проект за цялостна нова система за паркиране в града. На автоматите ще може да се плаща с карти, ще има възможност да се виждат и свободните места за паркиране.

Продължете с четенето

Стара Загора

Условна присъда получи бивш митничар хванат с 15 кг марихуана

Published

on

Условна присъда за 37-годишният бивш служител на Агенция митници, който бе задържан през ноември миналата година с 15 килограма марихуана в частен автомобил в Старозагорско. Присъдата на вече бившия митничар е на база постигнато споразумение в хода на досъдебното производство между Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника на мъжа. Това става ясно от писмен отговор до Радио Стара Загора от Окръжен съд – Стара Загора.

Пред Съда извършителят е признал вината си за това, че на 28 ноември, миналата година без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните средства, е държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Количеството е било в особено големи разбери  – марихуана с общо тегло малко над 15 килограма, на стойност над 300 000 лева.  

Издадена условна присъда  от 3 години „лишаване от свобода“ с 5 годишен изпитателен срок. Освен това мъжът ще заплати и глоба от 10 000 лева. Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда. БНР

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com